Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A veszkényi férfikórus elvarázsolt mindenkit

Öntésmajor - A pünkösdi hétvégén számos helyen tartottak mulatságot. Az egyik leglátványosabb, legbensőségesebb rendezvénynek Öntésmajor adott otthont, még a Kapuvári Lovasegylet is felvonult.

Halász Emma tanárnő szervezte a már hagyományos öntési falunapot. A kis major kitelepültjei, elszármazottjai erejükhöz mérten próbálták támogatni. Így került a focibajnokság játékosai közé ismert NB I-es labdarúgó, így jött vendégszerepelni a veszkényi férfikórus és így rendezhették meg a kondérversenyt. Az eső ugyan sátortető alá kényszerítette a főzőket, de nem adták fel. Gyorsan került tűzifát pótló gázégő, és a kondérokban már reggeltől fortyogtak a finom illatot árasztó zöldségek, húsok. A kondérversenyre bárki nevezhetett, különlegességnek számított, hogy még Győrből is érkeztek indulók. Igaz, a végén ezen edényből fogyott el leghamarabb az étel, de a bölcs falusi zsűri döntése értelmében mindenkit győztesnek kiáltottak ki. A nősek csapata a nőtlenekkel, a támogatók az elszármazottakkal lejátszották kemény focimeccsüket, a férfikórus elénekelte minden dalát, az Osli asszonykórus kontrázott, elfogytak a finom ételek, és a Szombathelyről jött kis csapat is megsütötte minden kürtőskalácsát az öntési parázs felett.

A példaértékű kezdeményezéshez csupán a helybeliek, illetve azok, akik a faluból származnak, adtak pénzt, közösségi munkát. A szervezőkkel együtt ők csak ápolni akarják hagyományaikat, szeretnék, ha Öntés – ez a mintamajor, amelyről a múlt században kiváló mezőgazdasági termékei okán még Párizsban is beszéltek – továbbra is ott maradna a megye térképén. Mint egy hely, ahova érdemes benézni, ahol jó embereket, kellemes időtöltést találnak.


Az öntési főzőcsapat: Több száz embert láttak el, és alig akadt, aki ne nyalta volna meg mind a tíz ujját a főztjük után. A képen Magyar László, Magyarné Katalin, Pintér Péntek Marica, Kapuiné Papp Márta, Fücsök László, Minacciné Halász Emma, Kertész Ilona és Németh Józsefné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszt kaptak

Gyóró - A hétvégén Németh Zoltán, az egyik soproni autókereskedő képviselője adta át a gyóróiaknak a… Tovább olvasom