Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A védőnői munka befektetés a jövőbe

A kapuvári Boross Jánosné miniszteri díszoklevelet vehetett át több mint négy évtizedes védőnői munkájáért.

Nemrégiben, a védőnők napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma jubileumi díszoklevelet adományozott a kapuvári Boross Jánosnénak. A kapuvári védőnők „doyenje" több mint negyven évig szolgálta a helyi és környékbeli családokat, gyermekeket.

– „Csak azok lehetnek közülünk igazán boldogok, akik megkeresték és megtalálták a mások szolgálatához vezető utat" – írta valamikor Albert Schweitzer és számomra ez az út a védőnői hivatás volt – fogalmazott a kitüntetett.

Hivatását a napokban terjesztették fel a hungarikumok listájára.
Hivatását a napokban terjesztették fel a hungarikumok listájára.


Boross Jánosné gyakorlati idejét 1964 tavaszán Kapuváron töltötte, majd 1964. szeptember 16-tól a rábaközi kisvárosban telepedett le. Dolgozott körzeti ifjúsági és kórházi védőnőként, majd több éven át gyakorlati vezetőként egyengethette a leendő védőnők útját. 1981-ben főiskolai oklevelet szerzett, később, 1992 júniusától az ÁNTSZ Kapuvár Városi Intézetének vezető védőnői állását töltötte be, ahol 2005. június 31-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

– Ha végiggondolom az életemet, kevés dolgon változtatnék. Ez a szakma valóban hivatás. Csak empátiával, alázattal, megértéssel, segítőkészséggel végezhető. Körzeti védőnőként sok-sok családdal volt kapcsolatom, együtt örülhettem velük gyermekeik fejlődésének és segítő részese voltam problémáiknak is – fogalmazott Boross Jánosné, aki több elismerés tulajdonosa, különösen nagy megtiszteltetés számára a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt.

– A védőnő munkája meg- előző tevékenység, nem látványos, kirobbanó sikereket produkáló munka, hanem hosszú távú befektetés – mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Ítélőtábla dönt a Rekultív 105 milliójáról

Az ítélőtábla döntésére vár a csornai önkormányzat a Rekultív kft.-vel kapcsolatban. Tovább olvasom