Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A tárnokrétiek tesznek a szép településért

A tárnokréti polgármester számíthat a helyiek segítségére és ez erőt ad neki munkájához. A falubeliek kiveszik részüket a közterületek rendben tartásából, a rendezvények szervezéséből.


A tárnokréti önkormányzat nem készül nagy beruházásokra idén. A falubusz cseréje jelent komoly kiadást, amihez viszont pályázati támogatást nyert a község. Önrészét a régi jármű értékesítéséből fedezik. Molnárné Boros Katalin polgármester a Kisalföld érdeklődésére azt hangsúlyozta: a közösség és az összetartozás érzésének erősítését tartja fontosnak, amihez viszont nem is kell anyagi forrás.

– Községünkben vannak olyan emberek szép számmal, akikre mindig számíthatok. Miattuk érzem úgy, hogy érdemes tenni a szülőfalunkért, bármilyen apró dologról legyen is szó. És ők segítenek abban, hogy ne azokra fordítsam a figyelmet, akiktől csak rosszindulatra számíthatok – fogalmazta meg tapasztalatait Tárnokréti polgármestere.

Gősi Lászlóné úgy véli, Tárnokréti kedves, szerethető falu. Ő ott született és nem is költözne el a községből semmiért. Az asszony segítőkészségét a polgármester is kiemelte.
Gősi Lászlóné úgy véli, Tárnokréti kedves, szerethető falu. Ő ott született és nem is költözne el a községből semmiért. Az asszony segítőkészségét a polgármester is kiemelte.

A helyi rendezvények közül kiemelkedik a falunap, melyet egy hónappal ezelőtt tartottak. Érdekes és színes programokkal várták a vendégeket, például a hagyományos tűzoltóversennyel. Aktívak és segítőkészek egyébként a tárnokréti önkéntes tűzoltók. A járási versenyen férficsapatuk a harmadik helyezést érte el.

Molnárné Boros Katalin beszámolt arról is, hogy új falugondnok dolgozik a településen március elsejétől. „Gecsényi András lelkiismeretesen végzi a munkáját. Nagyon kedvelik az idősek és a gyerekek is" – jegyezte meg főnöke. Az önkormányzat falubuszpályázata tehát sikeres volt, október közepére várják az új járművet.

– Még két pályázatot adtunk be, az egyikből egy járdaszakasz javítását oldanánk meg, a másikból a közösségi ház festését, bútorok vásárlását és egy mobil raktárépület beszerzését finanszíroznánk. Tervezzük még, hogy az új falubusznak egy garázst alakítunk ki. Részt veszünk a közmunkaprogramban, jelenleg egy munkatársat tudunk foglalkoztatni, aki a parkosításból veszi ki a részét leginkább. Falunkat továbbra is szépítjük, csinosítjuk. Szerencsére ebben partnerek a helyiek is, ki kell emelnem Buti Lajosnét és Gősi Lászlónét is. A további terveink között szerepel még a temetőben egy illemhely kialakítása, valamint a kerítés felújítása. A falu életében továbbra is nagy szerepet vállal Nagy Ferenc, községünk díszpolgára. Minden eseményünket megörökíti, lelkesen vezeti a Tájházat, de ha kell, fizikai munkában is segít. Jó, hogy vannak ilyen emberek a faluban, akikre számítani lehet – sorolta Molnárné Boros Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijavították a főutca burkolatát Rábcakapin

Felújították a Rábcakapin átvezető út kritikus szakaszát. Ezúttal nem kátyúztak, hanem felületi bevonatot készítettek. Tovább olvasom