Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

A Széchenyi és a Hunyadi is fejlesztene

Iskolai felújításokat tervez a csornai önkormányzat. A Széchenyi-iskolában, illetve a Hunyadi-gimnáziumban fejlesztenének, anyagi támogatást pályázaton remél a város.

A Széchenyi-iskola most felújításból kimaradt szárnyainak, illetve a Hunyadi-gimnázium tornatermének felújítására nyújtott be pályázatot a csornai önkormányzat. Előbbire harminc-, utóbbira húszmillió forintot igényelt a város. Húszszázalékos önrészt kellett vállalni.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Berzlánovichné Nagy Eszter, a vagyongazdálkodási osztály vezetője elmondta: a Széchenyiben két épületrész érintett, egyik a Szent István térre néző szárny. Ott az uniós forrásból finanszírozott rekonstrukciókor belső felújítások nem történtek.

A csornai gimnázium tornatermének fejlesztésére pályázatot nyújtott be az önkormányzat.
A csornai gimnázium tornatermének fejlesztésére pályázatot nyújtott be az önkormányzat.


A vizesblokkokat, valamint a fűtést kellene korszerűsíteni. A Millenniumi park mellett lévő épületben az elmaradt homlokzatfelújítást kell pótolni, a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét. Négy tanteremben a fűtőtesteket is lecserélnék a tervek szerint.

A gimnázium tornatermében gondot okoz a folyamatos penészedés és a padlózat állapota. A fejlesztéssel ezeket a problémákat szeretnék kiküszöbölni. Az elképzelések szerint a penészedést elektromos fűtőszál beszerelésével tüntetnék el és a szellőzőrendszert is átalakítanák. Mint kiderült: a későbbi működési költségeket jelentősen nem befolyásolja a beruházás. A szálakat a vakolat alá helyezik el, tehát a diákokra sem jelentenek veszélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt Járásbíróság Kapuváron egykor és napjainkban - Galéria

Milyen volt a volt Járásbíróság épülete 1970-ben? Nézze meg! S kövesse végig a felújítást fotós… Tovább olvasom