Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Rábaköz öröksége harmadszor

Kapuvár - Felvidéki, erdélyi és hazai tánccsoportok részvételével harmadszor rendeznek nemzetközi tánctábort Kapuváron. Az egyhetes rendezvénysorozat újdonsága a napközis táborozás.
– Harmadik alkalommal rendezzük meg táborunkat Kapuváron július 20–27. között, az Erzsébet utcai vendégházban – mondta Csitei Gábor. A Kapuvár néptáncegyüttes vezetője tájékoztatta lapunkat arról, hogy az egyhetes programsorozaton nemcsak magyar, hanem erdélyi (Szamosújvár) és felvidéki (Zselíz) csoportokat is fogadnak. A Rábaköz Öröksége Táborban nemcsak táncoktatás, hanem kézműves- és például íjászprogramok is várják az érdeklődőket.

Nemzetközi tánctábor: Idén harmadik alkalommal.
Nemzetközi tánctábor: Idén harmadik alkalommal.


– Itt jegyezném meg, hogy a programokra nemcsak a táncosokat várjuk, de idén újdonságként bárkit, aki jegyet vált a programokra, egyfajta napközis tábor jelleget is kölcsönözve rendezvényünknek – tette hozzá Csitei Gábor. A tábor záróakkordjaként szombaton a „Tökös Búcsú" keretében nemzetközi néptáncgálával búcsúztatják a táncosokat a Gesztenye soron felállított színpadon. A tábor költségeit pályázati forrásokból és vállalkozók támogatásából fedezik, ám a táborvezető kijelentette, a táncosok és a szimpatizánsok társadalmi munkája is meghatározó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik szili aratófesztivál (KÉPGALÉRIÁVAL!)

Rekkenő hőségben tartották meg szombaton a harmadik alkalommal megrendezett Szili Aratófesztivál… Tovább olvasom