Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A rábacsécsényi Niki felépüléséért fociznak Bodonhelyen

Autóbalesetben megsérült falubelijükért fociznak a hétvégén a rábacsécsényi és a bodonhelyi sportolók. Nagy Nikolett gyógyulását támogatják a meccs bevételével.
Súlyos baleset történt tavaly december 16-án Rábacsécsény és Enese között. Egy fiatal hölgy megcsúszott autójával, lehajtott az útról és egy fának ütközött. Az Opelt a rábacsécsényi Nagy Nikolett vezette. Azóta sincs jól, jelenleg a fővárosban van, rehabilitációs kezelésen. A Kisalföldnek a 27 éves lány nagybátyja beszélt unokahúga állapotáról.

– Sajnos nem számolhatok be javulásról és az orvosok sem biztatnak bennünket gyors változással – kezdte a bodonhelyi Prekop Tibor. – Lassú és időigényes folyamat lesz Niki gyógyu- lása, de egyelőre azt sem tudjuk még, hogy milyen szinten térnek vissza képességei.

 
Nagy Nikolett
Nagy Nikolett



Nikolett súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

– Különböző törései voltak, kartörés, bordatörés, zúzódás. Ezek rendbe jöttek. A fejét is beütötte azonban, és sokáig volt oxigénhiányos állapotban. Győrben két hónapig volt kómában, aztán Budaörsre került rehabilitációs intézetbe. Azóta is ott kezelik szegényt. A család látogatja, édesapja, édesanyja és a rokonság jár hozzá felváltva. Igyekszünk, hogy minél sűrűbben utazzon hozzá valaki. Így tudunk hozzájárulni a gyógyulásához. Orvosai is úgy vélik, hasznos, ha azok veszik körül, akik közel állnak hozzá. A felépülését segíti és a fejlesztését, hogy vele vagyunk. Niki reakciói minimálisak, a beszédkészsége teljesen elveszett – mondta Prekop Tibor.

Hogy Nagy Nikolett hova igyekezett  azon a decemberi napon, nem derült ki. Ahogy azt is homály fedi, mi történt a balesetet megelőző tizedmásodpercekben.

– Letért az útról, hogy mi miatt, nem tudjuk. A fának oldalról csúszott neki. Ködös, ködpárás reggel volt, az útburkolat lehetett nedves is. Vagy elterelte valami a figyelmét – jegyezte meg a fiatal lány nagybátyja.

– De ez már nem is kérdés, most az a legfontosabb, hogy Niki gyógyuljon. Az ő szülei elváltak, édesapjával élt, de nagyon sok időt töltött nálunk, Bodonhelyen. Mondhatom, hogy két lányunk mellett ő a harmadik.
Segítenek a focisták

Nikiről nem feledkezett el két kedves faluja, Rábacsécsény és Bodonhely. A községek labdarúgócsapatai a hétvégén, március 20-án mérkőznek egymással Bodonhelyen. A meccs bevételét Nagy Nikolett gyógykezelésére ajánlják fel. Délután három órakor kezdődik a mérkőzés, jegyárat a szervezők nem határoznak meg, de   számítanak a jóérzésű emberek adományaira és kérik, szurkoljanak Nikinek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilsárkány - Gyakorlatoztak az önkéntesek

Tovább olvasom