Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

A Rába habzása ügyében újabb mintavételt akar a Greenpeace

Rába-völgy - A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet bejelentette, hogy újabb mérést szeretne végezni a Rába-habzás egyik fő felelősének tartott osztrák bőrgyár, a Boxmark feldbachi üzeménél. A gyár eddig nem tette lehetővé a vizsgálatot.
A Greenpeace szerint az üzem szennyvízelvezető csövének a nyílását júniusban lehegesztették, így a mérés nem végezhető el, miközben a szennyvíz a föld alatt továbbra is a folyóba kerül.

A Greenpeace arról szeretne meggyőződni, vajon a Boxmark valóban eleget tett-e ígéretének, miszerint fokozatosan csökkenti a habzást leginkább kiváltó naftalin-diszulfonát felhasználását.

A Boxmark augusztusig mintegy 40 százalékkal akarta csökkenteni diszulfonát-felhasználását, októberig további 40 százalékos csökkentést irányzott elő. Ígérik, az év végéig gyakorlatilag eltűnik ez az anyag a szennyvízből.

A környezetvédő szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy az üzem megkapta a szükséges pénzügyi támogatást a szennyezés csökkentéséhez, a munkálatok is megkezdődtek a feldbachi telepen. Október másodikán a szennyvizekben található káros vegyi anyagokra vonatkozó új hatósági határértékek is érvénybe léptek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokra várnak a nagycsaládosok

Kapuvár - A helyi nagycsaládos egyesület 19 éve működik a város és a környező községek… Tovább olvasom