Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

A munkahét újra ötnapos

Kapuvár - Megint heti öt munkanapon át dolgoznak a kapuvári húsgyárban péntek óta. A munkatársak fizetése is visszaáll a négynapos munkahét előtti szintre. Hétfőtől ismét gyártják a hagyományos kapuvári bacont, ősztől a sonka is várható.

Román Gyula, a Kapuvári Hús Zrt. tulajdonosa és Bedecs Pál vezérigazgató pénteken jelentették be, hogy a május 18. óta érvényben lévő négynapos munkahetet ismét ötnaposra bővítik.

– A nehéz időszak áthidalására tett intézkedéseink sikeresek voltak, cégünk újra a megfelelő kapacitással termel – jelentette ki Bedecs Pál.

Mind a tulajdonos, mind a kapuvári gyár vezetése megköszönte a dolgozók megértését a tegnapi munkásgyűlésen. Bedecs Pál vezérigazgató lapunknak elmondta, a gyár dolgozói egyfajta kompenzációban részesülnek a négynapos hét fizetéscsökkenése miatt: az iskoláskorú gyermekek szülei tízezer forintos beiskolázási segélyt kapnak, a dolgozók mindegyike pedig egyszeri hatezer forintos vásárlási utalványt.

 – Az élelmiszerpiac kezd magához térni, amit a növekvő kereslet is jelez, ez teszi lehetővé a termelés fokozását – mondta Bedecs Pál. Ha a hagyományos őszi fellendülés lesz az idén is jellemző, akkor a dolgozók egyéb juttatásokban is részesülhetnek.

Új baconüzem: Hétfőtől tizenkét új munkatárssal gyártják a város egyik ˝védjegyét˝. Fotó: T. A.
Új baconüzem: Hétfőtől tizenkét új munkatárssal gyártják a város egyik ˝védjegyét˝. Fotó: T. A.

A füstölt, pácolt, szeletelt császárszalonnát a hagyományos módon készítik:  füstölik és pácolják,  majd táblában, darabolva, szeletelve és kockázva is forgalmazzák.
A vezérigazgató hangsúlyozta, újból pályáznak a fejlesztésekre, sikeres pályázatok esetén akár a sonkagyártás is megkezdődhet az üzemben. Egy másik hagyományos kapuvári termék gyártását viszont hétfőtől – egyelőre egy műszakban – ismét megkezdik. Ez pedig a méltán híres ˝Kapuvári bacon˝ (védett termék). A füstölt, pácolt, szeletelt császárszalonnát a hagyományos módon készítik a nagy múltú üzemben, füstölik és pácolják, majd több kiszerelésben, táblában, darabolva, szeletelve és kockázva is forgalmazzák. A vezérigazgató büszkén jelenthette ki, egyéb füstölt késztermékek gyártását is tervezik.

A baconüzem több mint százhetvenmillió forintos állami támogatással, összesen ötszázmilliós beruházással készült, ahol kezdetben egy, később két műszakos termelést terveznek.

 – A bacon gyártására tizenkét új munkatársat vettünk fel, ez a szám a két műszakban harmincra bővülhet – jegyezte meg a vezérigazgató. Hozzátette, napjainkra egy kétszázmillió forintos energetikai beruházás is megvalósult a gyárban, melynek keretében új gőz- melegvíz- és fűtésrendszert kapott az üzem, melyet megújuló energiával működtetnek.

Bedecs Pál még hozzátette, a gyár élén szervezeti változásokat is végrehajtottak, új igazgatóság és felügyelőbizottság kezdte meg műkö-
dését.

Olvasóink írták

 • 7. Reális 2009. augusztus 04. 10:32
  „Azért tart itt az ország, és ez a gyár is,mert szarházi vezetőik vannak!”
 • 6. SzÁ 2009. augusztus 03. 18:10
  „Én nem értem mi a baj a gyárral. Kaptunk egy új igazgatót, aki kapott egy 300 ezer Ft értékű laptopot, kapott egy szolgálati autót.
  Hát hol van itt válság? Ha ennyi ingyenélőt el tudunk tartani, akkor nincs itt kérem semmi baj!
  Csak azt nem értem, hogy az ajtókat miért kell zárni fő munkaidőben, amikor az munkavédelmi szempontból is fontos lenne, hogy nyitva legyen. Ha történik valami baleset, nem lehet sehogy sem kijutni az épületből. Rosszabb, mint egy auswitch-i gázkamra.”
 • 5. Reális 2009. augusztus 03. 08:32
  „XXI. századi rabszolgák!”
 • 4. janika 2009. augusztus 02. 18:46
  „Lám a képen nemcsak a hajuk van befogva a dolgozóknak hanem szájuk is!”
 • 3. Reális 2009. augusztus 02. 13:43
  „Gyár élén szervezeti változások:mégegy igazgató,mégegy 600.000-res fizetéssel!”
 • 2. Nózi 2009. augusztus 02. 13:14
  „Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a túlórákat kifizetik-e valamikor, és emberi körülményeket biztosítanak a dolgozóknak? Hiszen ők termelik meg a "tisztelt" igazgatóság nem kevés bérét! Vagy őket nem illeti meg semmi? Csupán rabszolgák.....”
 • 1. janika 2009. augusztus 01. 17:58
  „Csak nem szaporodtak a Rábapordányból ellopott anyadisznók?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye első biogáz üzeme

Kapuvár-Miklósmajor - A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. Kapuvár-Miklósmajori szarvasmarhatelepén… Tovább olvasom