Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A mezőőr esete az idegenekkel

A mezőőri munka során a látszat ellenére is adódhatnak nehéz pillanatok. Az egykor „csősznek” nevezett vigyázó embernek napszaktól függetlenül mindig helyt kell állnia.
Az egyik este megcsörrent a telefon Karsay Sándor farádi mezőőr lakásán. A hívó fél azt közölte, hogy a falu határában, a kanális feletti erdősávnál egy fával megrakott utánfutó és egy Niva gépkocsi áll.
Karsay Sándor azonnal „szolgálatba" helyezte magát és autójával a jelzett helyszínre indult. Közelítve a kanálishoz, a sötétben egy Ladát pillantott meg. Noha a telefonáló Niváról beszélt és a helyszín megjelölése sem stimmelt, elhatározta, hogy feljegyzi a jármű rendszámát. Ám közben a fák közül két termetes férfi lépett elő.

– Bemutatkoztam, hogy a mezőőr vagyok és szeretném megtudni, hogy mi járatban vannak itt – idézte fel a találkozást Karsay Sándor. – Erre felháborodva azt kérdezték: „Mi közöd hozzá?"
Ezután felszólítottam őket, hogy igazolják magukat, de akkor még ingerültebben követelték, hogy takarodjak onnan, álljak el az útból.
Egyre inkább fenyegetőztek, én pedig elővettem a telefont és hívtam a rendőrséget. Akkor már szinte üvöltve követelték, hogy tegyem el a telefont, sőt, az egyikük a mellényemet is megragadta.

Karsay Sándor – miután szembesült a túlerővel – jobbnak látta távozni és autójával elindult a falu felé. Útközben találkozott a rendőrökkel, akik rövid egyeztetés után a ladások után eredtek. Pár perc elteltével pedig már velük együtt elevenítették fel a történteket. Sőt, az a bizonyos Niva is előkerült, csakúgy, mint a fával rakott utánfutó. Az viszont nem derült ki, hogy a kocsira rakott fa kinek a tulajdona.
Mindenesetre az önkormányzat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burkolatfelbontás – engedélyköteles

Kellemetlen élményben lehet részük azoknak az autósoknak és kerékpárosoknak, akik a csornai Arany János utca belvárosi szakaszán közlekednek. A most épülő lakások és üzletek előtt ugyanis jókora gödrök, illetve árkok teremtenek veszélyhelyzetet. Az utat a közművek miatt „vágatta át" a kivitelező. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal rövidesen felszólítja a helyreállításra. Tovább olvasom