Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

A környezetvédelemmel ismerkedtek a diákok

Fiatalokat buzdít a Rába Szövetség a környezettudatos életre, a környezet védelmére.

Most vetélkedőt rendeztek számukra, nyáron természetismereti táborba várják őket.

A környezetvédelem iránt érdeklődő diákokat várta Soborra a Rába Szövetség. Két napon keresztül minden a természetvédelemről, környezettudatos életmódról és a közvetlen környezet megismeréséről szólt a faluban. Az elmúlt években a szervezet nagy hangsúlyt fektetett erre a témakörre.


A tavaly közel félezer diákot érintő előadás-sorozat folytatása volt a mostani környezetvédelmi két nap. A szövetség a Nemzeti Civil Alap támogatását kapta meg a rendezvényhez. Rába menti tagtelepülések oktatási intézményei delegálhatták a húsz diákot, akik iskolájuk szerint e témakör iránt kiemelkedő érdeklődést mutattak és jó eredményeket értek el. Négy csapatban vetélkedtek a gyerekek. A csapatépítő feladatoktól a környezetvédelmi tesztlapokon és Rába-parti növényhatározáson, valamint állatnyomok, madárhangok azonosításán át egészen a paprikáskrumpli-főző versenyig sokféle lehetőségük volt, hogy egymással megmérkőzzenek. A két nap alatt többször változott a csapatok közötti sorrend, de végül a két legkitartóbb csapat azonos pontszámmal holtversenyben győzött. Nem veszítettek azonban a többiek sem.

Nemes László, a Rába Szövetség elnöke elmondta, örvendetes, hogy egyre inkább sikerül bevonni a fiatalok mind szélesebb körét a Rába menti környezet védelmébe.

A sikereken felbuzdulva a Rába Szövetség egyhetes természet- és honismereti tábort szervez a nyári szünidőben. (A táborról bővebb információ olvasható, kérhető: www.rabaszovetseg.hu, 96/287-223, rabaszovetseg@vipmail.hu.)

Olvasóink írták

 • 3. anuvuk 2010. május 20. 10:40
  „A tábor ideje alatt, bemutató odú felrakást fogok végezni a teleszkópos felrakóval.
  " Madárvédelem - Természetvédelem"”
 • 2. Gery83 2010. május 19. 13:25
  „Helye! Még több ilyet! Sok felnőttre is ráférne!”
 • 1. anuvuk 2010. május 18. 19:16
  „Sok sikert a felkészülésre. Győrből a Marcal, majd a Rába gáton már többször megtettem az utat kerékpárral. - gyönyörűek a tölgyesek ott Sobornál.
  "Madárvádelem -Természetvédelem"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dénesfa wellness hétvégét nyert

Az Európa Tanács módszere alapján a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezése… Tovább olvasom