Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

A kollégiumra is felkészítenek

Kapuvár - A Kapuvári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat egész nyárra szervez programokat a helyi és környékbeli fiataloknak. Új kezdeményezésük a főzőklub, ahol a tiniket felkészítik a kollégiumi évekre is.

Mozgalmas nyarat tudhat magáénak a Kapuvári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Az intézmény vezetője, Garabné Gulyás Mária elmondta, több héten keresztül szerveztek nyári tábort a helybéli gyermekeknek, ahol egy-egy alkalommal húsz-huszonöt fiatal vett részt a foglalkozásokon. – Nem csak szellemi táplálékot igyekeztünk nyújtani a résztvevőknek, nagy hangsúlyt fektettünk a testmozgásra is, így kerékpáros túrákat is szerveztünk – mondta az intézményvezető. Legújabb programjuk a nyári főzőklub tizennégy-tizenhat éves fiataloknak. Garabné Gulyás Mária hangsúlyozta, a főzés tudományát nemcsak az otthoni, mindennapi életben hasznosíthatják a tinik, de az ősztől kezdődő kollégiumi hónapokban is hasznát vehetik tudományuknak. A főzőtáborban alkalmanként öt-tíz fiatal vesz részt, a program egészen a nyár végéig tart.

A családsegítő intézet munkatársai szinte minden kapuvári és környékbeli rendezvényből kiveszik, kivették részüket. Rövid távú terveik közt egy őszi előadás-sorozat is szerepel, ahol a családokat érintő problémák kérdéskörében neves pszichológusok tartanak előadásokat. Témáik között szerepelnek többek közt párkapcsolati problémák, szerepek és szerepzavarok a családban, gyermeknevelési gondok.

A családsegítő intézet több nyári tábort is szervezett gyermekeknek.
A családsegítő intézet több nyári tábort is szervezett gyermekeknek.

A családsegítők az időseknek is szerveznek programokat, többek közt június 16-án részt vettek a ˝Generációk egymás közt, egymásért˝ címmel szervezett országos találkozón és a Ki mit tud? vetélkedőn.

A programot a győr-ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban rendezték, ahol egyéni ének, csoportos ének, vers- és prózamondás, illetve képzőművészet kategóriában indultak. A kapuvári családsegítő ellátottjai sikeresen szerepeltek, a nyolcvankét éves Török Lajosné vers- és prózamondás kategóriában harmadik helyezést ért el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemence a turistáknak, felajánlásból

Vásárosfalu - A helyi magánemberek és vállalkozók felajánlásából, munkájából turistacsalogató… Tovább olvasom