Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

A képzetteket keresik Kapuváron

Kapuvár térségében – a megyei átlaghoz hasonlóan – a regisztrált munkanélküliek száma folyamatosan csökkent, noha új munkaadó nem települt ide.
Kelendőek a vasipari munkások
Annak ellenére, hogy Kapuvár körzetében nem létesült nagyobb létszámot foglalkoztató munkahely, 2000-től napjainkig 1970 közvetítést lebonyolítva 1395 embert helyezett el a munkaügyi kirendeltség – közölte Illés János, a megyei munkaügyi központ kapuvári kirendeltségvezetője.
Ez a tény a gazdaság élénkülésének, az egyéni, kis- és középvállalkozások számának jelentős emelkedése, valamint a kirendeltség tervszerű tevékenységének tudható be. A vonzáskörzeten kívül Győrben és Sopronban is sikerült elhelyezniük munkanélkülieket. A kirendeltségvezető elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak a tartós munkanélküliek, a megváltozott munkaképességűek és a pályakezdők munkába állítására. Nagy jelentőségű a munkaügyi központ segítségével létrejött városi szociális foglalkoztató is, ahol jelenleg negyvenhat megváltozott munkaképességű ember dolgozik.

T
Őket keresik

Kapuváron leginkább a képzett vasipari, könnyűipari szakmunkások, betanított munkások, felsőfokú végzettségűek számíthatnak munkalehetőségre. A
tervbe vett gazdasági, idegenforgalmi beruházások megvalósulásával a városi kereskedelmi és idegenforgalmi munkalehetőségek bővülése is előre jelezhető.
öbb mint 80 pályakezdő jelentkezett kirendeltségükön a tanév befejezése után. Néhányan már munkához jutottak. Sokan képzési,
átképzési igénnyel fordultak a központhoz. E tanfolyamokat a lehetőségek függvényében támogatják, bízva abban, hogy így a fiatalok kelendőbbek lesznek a munkaerőpiacon.

Késik a beruházás

Illés János elmondta, hogy bár Kapuvár az „Ipari park" cím tulajdonosa, ebből egyelőre keveset profitálnak a helyiek, mivel különböző problémák miatt csúszik a Provertha Rt. már tavaly bejelentett munkahelyteremtő beruházása. Az önkormányzati erőfeszítések ellenére más beruházók
nem, vagy csak kevéssé mutatnak érdeklődést a Kapuvár adta lehetőségek iránt.

– A város jövőképe alapján csak a kis létszámot, legfeljebb ötven főt foglalkoztató egységek munkaerővel való feltöltésére vállalhatunk részbeni garanciát. Valószínűsíthetően ezek a beruházók képzett emberekre tartanak igényt. Ha kell, a munkaerő felkészítésében, átképzésében is segítséget nyújtunk – tette hozzá Illés János.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vidékért Egyesület polgármesterjelöltje

A Vidékért Egyesület csornai csoportja tegnap mutatta be polgármesterjelöltjét. Horváth Ernő… Tovább olvasom