Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

A helyi sporthorgászoké maradt a Fábián-tó

A település halastaván bérhorgászatot tervezők helyett további két évre a Szigetköz Horgász Egyesülettel kötött haszonbérleti szerződést Bodonhely önkormányzata. A környék pecásainak kedvez a döntés.
A Szigetköz Horgász Egyesület több mint 50 éve bérli a bodonhelyi Fábián-tó horgászati jogát. Korábban a földművelési hivatal, az elmúlt öt évben a falu önkormányzata szignálta a szerződést.

– Egyesületünket ötvenéves tradíció is kötelezi arra, hogy a térség horgászainak megfelelő  lehetőséget biztosítsunk. Elsősorban Bodonhely, a szomszédos Bágyogszovát, de más környékbeliek részére is. A közeli víkendtelep lakói közül is sokan váltanak jegyet a tóra – mondta el a Kisalföldnek Sinkó Lajos, a horgászegyesület elnöke.
Haszonbérleti szerződésük az év végén lejár, ezért az egyesület vezetése jelezte bérlési szándékát a falu önkormányzatának.

– A korábbi években is megfelelő partner volt a Szigetköz Horgász Egyesület – vette át a szót Kenesei Ferenc polgármester –, s gondos gazdaként működtette a tavat, ezért továbbra is velük szerződünk. A festői környezetben lévő Fábián-tó nem kavicsbánya, a természet adta, s így is szeretnénk megőrizni.

– Már korábban is voltak érdeklődők, de egyelőre nem akarjuk elidegeníteni a tavat, s bérhorgásztatásra sem akarjuk kiadni. A terület „újravizesítési" programjába is szeretnénk belevenni, a medret megkotortatni, s a környezetét fejlesztetni. De a környékbeliek is rosszabbul járnának, mert a bérhorgászat sokba kerülne nekik. Elveszítenénk a környékbeli kispénzű pecásokat.

– A kapcsolatot egyre szorosabbá szeretnénk fűzni Bodonhellyel, s a falu horgászaival. A jövőben az önkormányzattal közösen horgász- és halászléfőző versenyt szerveznénk. Egyesületünk szakkört szervezne a két település tanulóinak – fűzte hozzá Sinkó Lajos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra benyújtják a milliárdos „Vilmos-pályázatot

E heti ülésén a csornai képviselő-testület többek között döntött a folyékonyhulladék-szállítás… Tovább olvasom