Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

A civilek polgármesterjelöltje

Az idei év elején megalakult Kapuvárért Egyesület kulturális programok szervezése után közszereplést is vállal.

– Azon túl, hogy egyesületünk Kapuvár élhetőbbé tételén munkálkodik, ősztől közéleti szereplésünket is erősítenénk – mondta Kiss Gy. Imre, a tavasszal alapított Kapuvárért Egyesület vezetőségi tagja.
Induláskor deklarált céljuk kulturális programok szervezése volt, de az eltelt időszak tapasztalataiból okulva úgy döntöttek, hogy az őszi választásokon minden kerületben indítanak képviselőjelöltet, s emellett a polgármesteri székért folytatott versenyben is megméretik magukat. Jelöltként az egyesület elnökét, Mészárosné Pölöskei Ritát nevezték meg.
Az első kapuvári női polgármesterjelölt negyvenkét éves, egy tizenöt éves kislány és egy tízéves kisfiú édesanyja. Az eredetileg pedagógus végzettségű jelölt családjával Kapuváron él és tizenegy éve vállalkozóként dolgozik.

– Elégedetlenek vagyunk a városban zajló folyamatokkal, a jelenlegi képviselő-testület hosszú ideje azonos összetételű – mondta Mészárosné Pölöskei Rita. Véleménye szerint mielőbbi változásra van szükség Kapuváron: a jelenlegi testületnek volt több mint tíz éve arra, hogy előbbre vigye a város ügyét. A polgármesterjelölt hangsúlyozta: ugyanazokkal az emberekkel nem lehet már a fejlődés útjára állítani Kapuvárt. – Ha címszavakban akarnék beszélni az elképzeléseimről, akkor azok a munkahelyteremtés, a turizmusfejlesztés lennének – mondta a jelölt. Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy egyesületük egyik politikai pártnak és oldalnak sem elkötelezettje és ezt a továbbiakban is érvényesítik. Mészárosné kijelentette: esélye a győzelemre ötven százalék.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilban és Páliban is megalakult a polgárőrség

A Rábaközben egyre több településen ismerik fel a polgárőrség létrehozásának fontosságát. Az elmúlt hónapokban Szilban és Páliban meg-, Csornán pedig átalakult a szervezet. A szili polgármester, Lengyel Lajos elmondta: három éven keresztül szorgalmazta a polgárőrség megalakítását. Úgy vélte, idősödik a falu, ráadásul a személy- és vagyonbiztonság körül nincs minden rendben az országban. Tovább olvasom