Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A 880 millió ˝feledteti˝ az aktív ellátás megszűntét

Egy ˝időkapszula˝ falba helyezésével megkezdődött a kapuvári járóbeteg-ellátó központ fejlesztése.

A rendelőintézet átalakításával nyolcszáznyolcvanmillió forintból új egészségügyi központ jön létre.

Az úgynevezett időkapszula falba helyezésével csütörtökön hivatalosan is megkezdődött Kapuvár legújabb, több mint nyolcszázmillió forintos egészségügyi fejlesztése. A ˝Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése Kapuváron˝ című projekthez kapcsolódóan Kapuvár önkormányzata és a Strabag-MML Kft. mint kivitelező nemrég Győrben írta alá a vállalkozási szerződést a járóbeteg-ellátó központ építési munkálatairól. Kapuvár 791 millió forintos pályázati forrásból és 88 millió forintos önrészből valósítja meg a város egyik legnagyobb egészségügyi beruházását.

A csütörtöki ünnepségen Hámori György polgármester, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kissné Börzsönyi Zsuzsanna, a kivitelező fő-építésvezetője és dr. Benedek Zoltán, a helyi kórház főigazgatója helyezte el az időkapszulát az átalakításra váró rendelőintézet falában. A beépített fémhengerben aznapi újságok, kapuvári tájékoztató anyagok és aláírt oklevelek idézik a csütörtöki eseményt az utókornak.

A járóbeteg-ellátó központ látványterve: Az ígéretek szerint ez év végéig elkészül a nyolcszáznyolcvanmilliós átépítés.
A járóbeteg-ellátó központ látványterve: Az ígéretek szerint ez év végéig elkészül a nyolcszáznyolcvanmilliós átépítés.

– A kapuvári kórház immáron harmadik beruházásának elindulása talán feledteti velünk 2007. április 1-jét, amikor városunkban megszűnt az aktív kórházi ellátás – mondta az ünnepségen Hámori György polgármester. A Strabag fő-építésvezetője elmondta, a rendelőintézet átalakítása három lépcsőben valósul meg. Elsőként a régi gyógyszertár helyét építik át, másodikként a rendelő felújítása következik, majd harmadik lépcsőben a kórház ˝A˝ épületének átalakításával fejeződik be a beruházás. Az ˝A˝ épülettel a járóbeteg-ellátó központot egy új függőfolyosó köti össze.

Az új járóbeteg-központ a körzet mintegy negyvenezer lakosának színvonalasabb ellátását biztosítja. Az ünnepségen elhangzott, a kórházi beruházások forrásaiból mintegy ötszázmillió forint jut orvosi műszerek és berendezések vásárlására is, melyből az év végére elkészülő új járóbeteg-központ is részesül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteség minden liter tejen

A tejtermelők által igénybe vehető pályázati támogatások nem növelik a tej árát. Inkább emelkedik az… Tovább olvasom