Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

820 millió forintból gazdálkodik Beled

Beled a költségvetési rendelete szerint idén 820 millió forintot meghaladó összeggel gazdálkodik.
– Elsőrendű feladatunk az intézmények működésének biztosítása. Törekszünk az anyagi megbecsülés és a jó munkahelyi légkör megteremtésére, s ennek eredményeképp a magas színvonalú szolgáltatás nyújtására – kezdte Major Jenő polgármester. Elmondta: Beled idei városkasszájában 820 millió forint áll rendelkezésükre.
Beruházásaikra közel 50 millióval, a felújításoknál 67 millió forinttal számol az önkormányzat. A három feladatot, azaz a gyermekorvosi, a védőnői és a fogászati szolgálatot ellátó egészségház felújítására pályázati pénzt remél a város. Akárcsak a Vörösmarty utca burkolatának, valamint a járda további szakaszának kiépítésére is.

– Takarékos működésre és a saját bevételek növelésére törekszünk annak érdekében, hogy a városnak elegendő erőforrása legyen a kínálkozó pályázatok önrészei és a saját beruházások fedezetére – beszélt a tartalékról az elöljáró.
Már javában zajlanak a járdafelújítási munkálatok Beleden. Fotó: Németh István György
A művelődési ház előtti járda felújítására 2,1 milliót, nyílászáró cseréjére 4,2 milliót tervez az önkormányzat. Térkővásárlásra 635 ezer forintot tüntettek fel.

Jól halad a tavaly megkezdett járdaépítés a városban. A Vörösmarty utca egy szakasza után hamarosan a Béke utcában is megújul a burkolat.

A beruházásokról is szót ejtünk. A bölcsődét, óvodát, művelődési házat, napközi konyhát érintő eszközbeszerzésre több mint 2 millió forintot terveztek. Utóbbinál a felújított, 60 férőhelyes étkezőbe rendelnek például asztalokat. Az iskolai kézilabdapálya körbekerítésére 2,6 millióval számolnak. A Fő téri illemhely kialakítására 1,5 millió az előirányzat.

A mezőgazdaságigép-beszerzés sorában 24 milliót tüntettek fel, mely a sikeres pályázatuk révén traktor és a közterületek karbantartására szolgáló gépek vásárlását jelenti. Az első lakáshoz jutók támogatására összesen 5 millió forintot különített el a városvezetés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos park - Nemcsak jobbak, másként is csinálja a csornai városüzemeltető cég

Tovább olvasom