villám

2019.09.09. 08:16

Figyelmeztetés! Vihar csapott le a megyére – Szuperlassított felvételen a győri villámlás

A villámlás mellett esetenként szélerősödés is előfordulhat.

kisalfold.hu

10.30 – Szuperlassított felvétel a villámlásról Győrből , 960 képkocka másodpercenként – Olvasónk felvétele

6.35 – Villámok Hegyeshalomnál – Fotó: Vincze András, olvasó

Villámok Hegyeshalomnál – olvasónk fotói

Előzmények – Győr-Moson-Sopron megye – Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Felhőszakadás Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Fotózott villámot? Küldje el: [email protected]

Olvasónk videója Magyarkeresztúrról

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig

Délnyugat, nyugat felől újabb összefüggő csapadéktömbök érkeznek, illetve közben képződnek is, és ezek északkeleti irányba vonulnak. Kezdetben főként a Dunántúlon várhatóak zivatarok, majd a kiterjedtebb csapadékzóna lassan, fokozatosan kelet felé helyeződik át, és előreláthatólag hétfőn késő délelőtt válik intenzívvé a Dunántúl keleti, valamint az Alföld nyugati tájai felett, ekkor akár heves zivatarok is kialakulhatnak. A rendszer hétfő kora este érheti el a Tiszántúlt, majd keddre virradóra legyengülve elhagyja az országot.

A zivatarokat felhőszakadás (ált. 20-30 mm, az Északi-középhegységben és az Alföld egyes részein lokálisan akár ezt meghaladó mennyiség) kísérheti, valamint jellemzőbbek lehetnek a viharos (~70-90 km/h) lökések is, helyenként jégeső is előfordulhat – közölte a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!