Rábaköz PRINT

2019.07.12. 15:14

Bogyoszlói avatások

Uniós pályázat révén két közintézmény, az orvosi rendelő és az óvoda újult meg a községben.

Kustor Réka

– A rendelőre 11,3 milliót nyertünk, amihez további 5,6 millió önerőt tett a falu. Az akadálymentesítésen túl többek között megvalósult a homlokzatszigetelés, festés, burkolat- és nyílászárócsere, valamint a villamos hálózat korszerűsítése. A saját erős ráfordításunkat várhatóan további 3,5 millió forint támogatás mérsékli – kezdte Varga Imre polgármester, hozzátéve: „A pályázatot konzorciumban nyújtottuk be Jobaházával és Potyonddal. Utóbbi település visszalépett, így várhatóan a forrás rájuk eső részét a két falu arányaiban visszakapja. Nagyon jó háziorvosunk van dr. Varga Zsuzsanna személyében, aki nagyjából hét éve vette át a praxist. Elfogadták és nagyra becsülik az emberek."

Az orvosi rendelőhöz hasonló, a rezsiköltségeiket felére csökkentő fejlesztésen esett át az óvoda, mely a tetőfelújítással, fűtéskorszerűsítéssel és napelemek beüzemelésével egészül ki. Az energetikai korszerűsítésre 24,5 milliót kapott a falu, ehhez 4,5 millió saját erőt tettek.


A Magyar Falu Program révén hazai forrásból a kultúrházukra és a plébánia rendbetételére is sort keríthetnek. A kultúrházra megítélt 15 millióból a tetőcserére, az alap megerősítésére, a falak stabilizálására és az akadálymentes megközelítésre futja.


Az egyházközség által benyújtott pályázaton 14 millióból fejlesztik a plébániát. Vizesblokkokat, közösségi teret és két vendégszobát alakítanak ki, emellett akadálymentessé teszik.


– Bogyoszló a Szent Márton- zarándokútvonal része. A két vendégszoba elkészültével községünkben is lehetőség nyílik a szállásadásra – zárta terveikkel a polgármester.

Címkék#Bogyoszló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!