Rábaköz PRINT

2019.03.16. 12:26

Haza, hit és szabadság néptáncban - A Maros Művészegyüttes táncjátéka Kapuváron

Két produkciót is láthat a közönség hétfőn az együttestől.

Munkatársunktól

A Maros Művészegyüttes célkitűzésének tekinti az autentikus folklór népszerűsítését, az ifjúság nemzeti öntudatának megerősítését, új táncosgenerációk nevelését. Az együttes legfőbb ihletforrása a népdal és a néptánc.


Az életünket konfliktusok között éljük, háborúzunk egymással. Főleg az erdélyi lét ilyen. Talán nem is gondoljuk végig, vagy már el is felejtettük a céljainkat, kiindulópontunkat, motivációnkat. Ha rendet akarunk tenni lelkünkben, eszünkben akkor életünket meghatározó legfontosabb fogalmak újra- és újra gondolására vagyunk kényszerítve.


A  „haza", „hit", „áldozat", „szabadság" olyan fogalmak, amelyeket időnként rendbe kell tenni magunkban, mi a fontossága a mindennapok „háborújában".


Svejk, mint irodalmi alak és a székely bakter másként értik ezeket.

 

Részlet a Szép Palkó című előadásból

Részlet a Szép Palkó című előadásbólÉrdekes ütköztetés e két különböző értelmezés, de segít bennünket abban, hogy újragondoljuk és tisztábban lássuk mi magunk a magunk élete számára. Erről beszél a darab egy derűs táncjáték formájában.


Rendező-koreográfus: Varga János,

zeneszerző: Kelemen László


Kapuváron - A Rábaközi Művelődési Központban

2019. március 18. hétfőn 11 órakor a Maros Művészegyüttes bemutatója: Szép Palkó

2019. március 18. hétfőn 18 órakor a Maros Művészegyüttes bemutatója: Kicsi Svejk háborúja


Jegyek kaphatók a Barsi iskolában! Ára: 1500 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!