Rábaköz PRINT

2018.12.18. 22:54

Befejeződött a szociális központ fejlesztése Kapuváron

A felújítás a teljes épületet érintette.

kisalfold.hu

Kapuvár önkormányzata a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Központ infrastrukturális fejlesztésére 45.090.439 forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta - olvasható az önkormányzat keddi sajtóközleményében.


A Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ székhelyén a Dr. Lumniczer Sándor u. 12. szám alatt található a Gondozási Központ, mely az étkeztetést, házi segítségnyújtást és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást fogja össze, illetve itt található a fogyatékosok napközi otthona és a közösségi ellátás is.

Az 1. számú telephelyen, a Zöldfasor u. 15. szám alatt a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Család- és Gyermekjóléti Központ üzemel, míg a 2. számú telephelyen, a Mátyás Király u. 29. szám alatt az idősek nappali ellátása és az Idősek klubja található. A megvalósult pályázat keretében az 1. számú telephelyen üzemelő Kapuvár Városi Önkormányzat tulajdonában lévő Zöldfasor utcai épület felújítását és oly mértékű kialakítását valósították meg, melynek köszönhetően nagyobb közösségi tér alakult ki a rászorulók számára, a munkavállalók pedig megfelelő körülményeket biztosító irodákban tudják végezni felelősségteljes munkájukat.


A felújítás a teljes épületet érintette, mivel a kisebb korábbi felújítások ellenére az épület állagának romlása oly mértékű volt, hogy mind a külső hőszigetelés, a nyílászárócsere, a tetőhéjazat felújítása, a padozatcsere, a gépészet és a villamoshálózat felújítása szükségessé vált. Az újonnan kialakított ügyfélfogadó térbe új bútorokat vásároltak, hogy az elöregedett és elhasználódott bútorzat helyett esztétikus, kényelmes környezetben történjen az ellátottak fogadása.


A munkavállalók számára irodai bútorok kerültek beszerzésre. A minőségi bútorok beszerzése a munkavégzés minőségét, a munkahelyi légkör hangulatát és a munkatársak jobb körülményeit segítik elő, nem utolsó sorban a helyszíni ügyintézések alkalmával való könnyebb feladatvégzést.

 

A szociális alapellátás keretén belül az étkeztetést is biztosítják a rászorulók számára. Az ellátási terület Kapuváron, Himodon, Kisfaludon, Mihályin, Oslin, Babóton és Agyagosszergény településen valósul meg. Az étkeztetés keretében azon szociálisan rászorultaknak a napi egyszeri meleg étellel való ellátásáról gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt

 

A fejlesztés keretében egy mikrobuszt vásároltak annak érdekében, hogy a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ saját tulajdonú mikrobusszal tudja az alapellátást biztosítani, mely nem csak a személyes megkeresést, ügyintézést, de adott esetben a rászoruló szállítását is biztosítja.

 

A fejlesztés eredményekén a család- és gyermekjóléti alapellátás hozzáférhetősége, minőségi feltételei javulnak - szerepel a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!