Rábaköz PRINT

2018.05.31. 09:00

Új csoporttal bővítik az óvodát Mihályiban

Mihályi azon községek közé tartozik, ahol mind a beköltözők, mind a születések száma emelkedik. Ezért aztán egy új csoportot is indítanak az óvodában.

Kustor Réka

Emelkedik a lakosságszám Mihályiban. Amellett, hogy a fiatalok jó része helyben marad, növekedett a születések és a beköltözők száma is a faluban. Ennek eredményeképpen egy új csoporttal bővítik az óvodát. A régi időket idézi a beíratott gyerekek létszáma is. A korábbi három csoport kettőre szűkült az idők folyamán, ám idén annyira megugrott a lurkók száma, hogy egy újabbat indítanak szeptembertől.


Közel hatvan gyereket írattak be az intézménybe – tudatta Csitei Gábor. A polgármester hozzátette: tizennégy két és fél éves korú ovissal indítanak egy új csoportot. A bővülés az intézmény alkalmazottainak gyarapodására is hatással van: "Három új munkahely létesült, óvónőt, dajkát és egy pedagógiai asszisztenst veszünk fel. Minden feltétel adott, csupán néhány eszközt kell beszereznünk, hogy elegendő legyen az új létszámhoz. A helyhiány miatt a családi bölcsőde tervét egy időre elvetettük."

 

A megugrott beíratásoknak köszönhetően új csoportot indítanak a mihályi óvodában.

A megugrott beíratásoknak köszönhetően új csoportot indítanak a mihályi óvodában.


További biztató jel, hogy sorban kelnek el a Vásártér utcában kialakított építési telkek. A falut érintő beruházásokról a polgármester elmondta: nyáron elkészülnek az orvosi rendelő teljes felújításával. Ennek utolsó lépéseként külső szigetelést kap az épület. Önkormányzati szerződéssel dr. Horváth Beáta személyében új fogorvosa lett a falunak:


"Végre van állandó fogorvosunk, korábban helyettesítéssel oldottuk meg a szolgáltatást. Heti háromszor rendel. Mihályi, Kisfalud, Vadosfa és Gyóró lakosait látja el" – mondta Csitei Gábor. Következő lépésként önerőből, 3,5–4 millió forintból végzik el a temetői járda felújítását. Ide új padokat is kihelyeznek. Nemrégiben pedig átadták a taós pénzből kibővített sportöltözőt. Itt egy konditermet és közösségi termet is kialakítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!