Rábaköz PRINT

2018.05.18. 18:13

Tiltakozása jeléül távozott a képviselő a közgyűlésről Csornán

Közjátékkal kezdődött a város képviselő-testületének ülése.

kisalfold.hu

 Dani Richárd képviselő (MSZP–DK) a csütörtöki tanácskozás legelején elhagyta az üléstermet. Úgy fogalmazott, tiltakozását fejezi ki ily módon amiatt, hogy egyes napirendi pontokhoz csak közvetlenül az ülés előtt kapnak a képviselők írásos anyagot. Dani Richárd kifejtette: kisebb horderejű ügyeknél ezt nem vetette fel, de csütörtökön egy több mint százmillió forint értékű beruházással, a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének felújításával kapcsolatban már igen. „Egyszeri átolvasás után, két perc alatt felelősen nem tudok dönteni, hiszen nem kaptam lehetőséget, hogy felkészüljek a napirendből. Tiltakozom az ilyen eljárás ellen" – jelentette ki, majd tényleg otthagyta a képviselő-testületi ülést.


Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester úgy reagált, hogy a pályázatot két éve adták be, a képviselő nyomon követhette, ahogy többször kért is róla anyagot. Hozzátette: előre nem lehet tudni, hogy egy közbeszerzési eljárásban miként dönt a bírálóbizottság. Mivel a jelzett pályázatról hétfőn délután három órakor határozott a bizottság, előbb nem küldhettek anyagot a testület tagjainak.


Az így megfogyatkozott testület módosította, aktualizálta a továbbiakban Csorna tavalyi költségvetési rendeletét, illetve megalkotta a 2017-es évről a zárszámadási rendeletet. Elfogadták a Szociális és Gyermekjóléti Központ szakmai beszámolóját és módosították a polgármesteri hivatal szervezeti és működi szabályzatát. Utóbbi lényege az, hogy két, négy órában foglalkoztatott munkatárs elhagyta a hivatalt és a két 

megüresedő státuszt „összevonva" egy nyolcórás álláshelyet hoztak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!