Rábaköz PRINT

2018.05.04. 11:26

Négyszáztizenkét szirénás vonulás a Rábaközben

A kapuvári katasztrófavédők kiemelt eseteik között említették tavalyról az Osli-Földsziget térségében keletkezett avartüzet, valamint a Szil külterületén felcsapó lángokat.

Kustor Réka

Legutóbb Kapuvár képviselő- testületét tájékoztatta a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tavalyi tevékenységéről. A szervezet ötvenhárom településen lát el hatósági feladatokat. A Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a csornai katasztrófavédelmi őrs együttesen továbbra is 70 településen végez tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.


Tavaly területükön 557 tűzvédelmi hatósági ellenőrzést tartottak. Mindezt a tüzek számának növekedése indokolta. Mindössze 116 hiányosságot tártak fel, s 39 esetben szabtak ki bírságot.

Mintegy százhektárnyi területen égett a gabona tavaly júliusban Szil külterületén.

Munkájuk tavalyi súlyponti témája a fogyatékkal élők, valamint mozgásukban vagy cselekvőképességükben korlátozottak elhelyezésére szolgáló létesítmények tűzvédelmi helyzetének vizsgálata volt. Tizenkilenc ilyen intézményben ellenőriztek, s 28 hiányosságot tártak fel.


Farádon egy háztűz nyomán a lakók elhelyezését rokonaik segítették. Kapuváron pedig öt tűzkárosult elhelyezé-

séről a város gondoskodott.


A tűzesetek és a műszaki mentések számának növekedését a szabadtéri tüzek, illetve az augusztusi viharkárok okozták.


Így például Osli–Földsziget térségében egy 50 hektáros avarterület égett, Szil külterületén majd százhektárnyi gabonatáblában csaptak fel a lángok, Fertőszentmiklóson pedig egy használaton kívüli szórakozóhelyen keletkezett tűz.

Számok

 A Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság esetszáma tavaly 225 volt, ebből tűz 71, műszaki mentés 94 volt. A csornai katasztrófavédelmi őrs 187-ből 51-szer vonult tűzhöz, 67-szer pedig műszaki mentéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!