Rábaköz PRINT

2018.05.16. 09:00

Meg kell fizetni a dolgozókat a Hantech cégtulajdonosa szerint

A Hantech zrt. csornai gyárában nincs munkaerő-probléma. A cégtulajdonos szerint meg kell fizetni a dolgozót, illetve oda kell figyelni a szakmunkásképzésre.

Cs. Kovács Attila

Továbbra is a fejlesztésekre, illetve a képzésekre helyezik a hangsúlyt a Hantech zrt. vezetői. Mindezt Zelenka Pál tulajdonos mondta el a cég csornai gyárában, ahol ötvenmillió forintos beruházást adtak át a minap. A Kisalföld kérdésére az üzletember kifejtette: a zrt.-nél nincs munkaerőhiány. „Meg kell fizetni a dolgozót" – jelentette ki.


Hétfőn egy nagy sebességű, meghajtott szerszámozású, precíz megmunkálásra alkalmas CNC-esztergagépet „avattak fel" a Hantechnél.

 

Kalányos József gépbeállító, a Hantech zrt. munkatársa az új berendezésnél.

Kalányos József gépbeállító, a Hantech zrt. munkatársa az új berendezésnél.


– Ötvenmilliós beruházást hajtottunk végre, mellyel célunk a modernizáció és a duális képzés feltételeinek javítása volt – fogalmazott Zelenka Pál. – További fejlesztési elképzeléseink is vannak természetesen. Még idén, körülbelül másfél hónap múlva új lézervágó, élhajlító és esztergagépek érkeznek az üzembe. 


A cégtulajdonos hozzátette: a Hantech árbevétele jelentősen nőtt, ami nagyrészt köszönhető a jó szakmunkának. 

– Mi azt az elvet valljuk a munkaerővel kapcsolatban, hogy „maradj itthon és ne vándorolj el!", illetve fizessük meg a dogozót és képezzünk jó szakmunkásokat – jegyezte meg. A Kisalföld kérdésére kifejtette: őket nem érinti a térségben tapasztalt szakmunkáshiány, a Hantech zrt.-nél a létszám stabil és várhatóan a jövőben sem lesznek ezzel gondjaik.

 

Zelenka Pál mutatta be az eszterga működését a meghívott vendégeknek.

Zelenka Pál mutatta be az eszterga működését a meghívott vendégeknek.


A rendezvényen kiderült: a vállalat a szakmunkásképzés mellett a mérnökképzésbe is „beszáll". Zelenka Pál elmondta: a gödöllői egyetemmel működnek együtt. Az intézmény vezetőivel a napokban Brüsszelbe utaznak, hogy az oktatás esetleges támogatásáról tárgyaljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!