Rábaköz PRINT

2018.04.12. 09:00

Gyász, adósságok és betegség keseríti a csornai család életét

Nagy bajban van a csornai Pfeiffer Andrea. Élettársa meghalt, nincs kenyérkereső a négygyerekes családban. Veszélybe került a lakhatásuk, ráadásul a legkisebb, másfél éves kisfiú komoly műtét előtt áll.

Cs. Kovács Attila

Soha nem élt jómódban a csornai Pfeiffer Andrea. Párjával közösen azonban megoldották a gondokat és úrrá lettek a nehézségeken. Amikor nagy volt a baj és a lakbértartozásuk miatt csaknem utcára kerültek, a Kisalföld olvasói segítették ki őket a Jóakarat hídján keresztül (Kisalföld, 2017. január 23. – "Marad a négy gyerek és a lakás is"). Most azonban minden korábbinál nehezebb helyzetbe került a család. Andrea viszont már csak önmagára számíthat.


– Az élettársam tavaly szeptemberben meghalt. Váratlanul rosszul lett, egy hétig kórházban volt, de nem tudták megmenteni az életét. Teljesen egyedül maradtam a négy gyerekkel. Addig Laci keresetéből, ha beosztással és kisebb-nagyobb tartozásokkal is, de kijöttünk. Most viszont csak a családi pótlékra számíthatok, mert még az özvegyi nyugdíj és az árvaellátás sem rendeződött el. Az adósságunk csak gyűlik, most körülbelül nyolcvanezer forintnál tartunk. Ez közüzemi elmaradás és lakbérhátralék. Május végéig van haladékunk, ha nem fizetünk, lehet, hogy el kell hagynunk az önkormányzati bérlakást. Hogy mi lesz velem és a négy gyerekkel, fogalmam sincs, de nagyon félek és szeretném, ha mellettem maradhatnának – panaszolta Pfeiffer Andrea.

 

Molnár Roland édesanyja, Pfeiffer Andrea a jó szándékú emberekben bízik. Csak rájuk számíthat, hogy tető maradjon a család feje felett.

Molnár Roland édesanyja, Pfeiffer Andrea a jó szándékú emberekben bízik. Csak rájuk számíthat, hogy tető maradjon a család feje felett.


Ráadásul a baj náluk sem jár egyedül. A legkisebb gyermek, a másfél éves Roland fejlődési rendellenességgel született. Egy műtéten már átesett, rövidesen pedig Debrecenbe viszik újabb operációra. A koponyacsontja nem fejlődik rendesen. – Ez egy nagyon komoly beavatkozás lesz és azért van rá szükség, hogy ne következzen be a kisfiamnál maradandó károsodás. Várhatóan egy hétig leszünk Debrecenben. Az utazást betegszállítóval oldjuk meg, de az ott-tartózkodás költségét nekem kell kifizetnem. Egyelőre nem tudom, hogy miből. Csak a jó szándékú emberekben bízhatok, hogy megesik rajtunk a szíve valakinek és segít – mondta az édesanya.


Pfeifferéknek a Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ munkatársai is rendszeresen segítenek. Vállalták, hogy fogadják a család számára a felajánlásokat. Elsősorban pénzre lenne szükségük, hogy tető maradjon a fejük fölött, illetve a debreceni gyógykezelés költségeit biztosíthassák. Aki úgy gondolja, segíthet az intézmény Szent István téri irodájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában