Rábaköz PRINT

2018.03.16. 08:00

Kiss család - gyémántlakodalom és köszöntés Barbacson

A barbacsi templomban nemrégiben Kiss Imréné Kustor Margitot és férjét, Kiss Imrét ünnepelték gyémántjubileumuk alkalmából. Házasságuk a megértésen és a kitartáson alapszik.

Kustor Réka

Kustor Margit és férje, Kiss Imre hatvan éve kötötték össze az életüket. Ma Margit néni 84, Imre bácsi 85 éves. A szépkorú nyugdíjasokat megannyi emlék fűzi össze, szeretetük gyerekeikkel, hét unokájukkal és dédunokájukkal megsokszorozódott. Összetartó család az övék, bizton számíthatnak egymásra. A házaspár mindkét tagja tett a faluért is. 


Imre bácsi amolyan mindenhez értő típus. A templom és annak környezete számos ponton viseli a keze nyomát. Ellentételezés nélkül segédkezett a temetőkerítés elkészítésében. Ha kellett, bádogosmunkát végzett a templom tetején vagy kilincset szerelt, ismeri a temető minden zugát, s bárkinek szinte azonnal információval szolgált az emlékhelyekről. A falubeliek is bizalommal fordultak hozzá aktív éveiben. Akár bádogosmunkáról vagy kerékpár-javításról volt szó, az ajtaja nyitva állt.

 

Kiss Imréné Kustor Margit és férje, Kiss Imre hatvan éve kötötték össze életüket.

Kiss Imréné Kustor Margit és férje, Kiss Imre hatvan éve kötötték össze életüket.


Margit néni a helyi Rózsafüzér Társulat tagja, évekig nagy gonddal tartotta rendben a templomot. Imre bácsi 1970-től előbb a helyi katolikus egyházközség tagja, majd ’81-től annak elnöke lett. "Huszonhat évig töltöttem be e tisztséget" – mondta a férfi, aki jelenleg az egyházközség tiszteletbeli elnöke. Nagy meglepetésként érte a házaspárt kereken tíz évvel ezelőtt a nyugdíjas klubtársak szervezkedése. Akkor ünnepelték házasságuk 50. évfordulóját, és esküjük ismétlése templomi és polgári megerősítést kapott. Talán maguk sem érezték ilyen gyorsnak az idő múlását. Mára a gyémántjubileumuk is elérkezett.


A 60. házassági évforduló alkalmából a megyés püspök személyes hangú levelet írt a házaspárnak, kifejezve jókívánságait. A templomi szertartást követően a falubeliek is felköszöntötték őket, végül családjuk körében ünnepelték meg a jeles évfordulót.


Toleránsnak kell lenni a választottunkkal, emelte ki Margit néni: „A megértés és a kitartás a házasság alapjai. Veszekedés köztünk soha nem volt. A gyerekeket tisztességgel felneveltük, hitre intettük és próbáltuk a jóra tanítani. Az egyházért végzett munkát pedig szívvel-lélekkel végeztük" – zárta szavait Imre bácsi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!