Rábaköz PRINT

2018.01.05. 19:00

Megállított egy vonatot, majd elfutott a sínekről a kapuvári férfi

Az utasok is megsérülhettek volna a hirtelen fékező vonaton, a csornai rendőrség vádemelési javaslatot tett a férfi ellen.

kisalfold.hu

A Csornai Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 28 éves férfi ügyében.


A nyomozás adatai alapján a gyanúsított augusztus 24-én délután a nyílt vasúti pályán gyalogolt Kapuvár - Fertőendréd állomások között. A síneken egy menetrend szerint közlekedő személyszállító vonat elé állt, majd a helyszínről elfutott.

A mozdonyvezető az ütközés elkerülése érdekében üzemi fékezéssel a szerelvényt lassította, majd megállította. A rendkívüli fékezés a személyszállító vonaton utazók testi épségét közvetetten veszélyeztette. Az esemény során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.


A járőrök rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a helyszín közelében elfogták és a rendőrkapitányságra előállították azt a kapuvári férfit, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével.


A Csornai Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte - olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!