Rábaköz PRINT

2018.01.02. 08:00

Kapott év végi ajándékot a Rábaköz is

Egy év végi kormányhatározat értelmében a rábaközi települések több mint fele, 39 település állami támogatásban részesül.

Kustor Réka

A Kisalföld összegzése szerint a 406 millió forintot az önkormányzatok nagyrészt belterületi utakra és járdákra fordítják. 


Rábakecöl az elnyert 18,6 millió forintot a tornaterem belső felújítására költi. Árpás, Babót, Bősárkány, Mihályi, Mórichida, Rábaszentmiklós és Szárföld az önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására kapott támogatást. Közülük is a legtöbbet Bősárkány és Mihályi. Előbbi 28,3 millióból, utóbbi település 27,6 millióból újítja fel a községházát. 


A belterületi utak, járdák felújítására megítélt legmagasabb összeg 15 millió forint volt, Ebben Beled, Dör és Vásárosfalu részesültek. 


A Vásárosfaluba érkező 15 millió forint azért is jelentős összeg, mivel 2 millió forint híján fedezné a falu összes burkolatjavítását.


Vág 14 milliót, Bágyogszovát, Rábaszentmihály és Fehértó több mint 13 milliót, Osli és Barbacs 12,8 milliót tudhat magáénak. 

 

Tompos Ramóna (balról), Takács Zsófia és testvére, Olivér hamarosan a felújított Kossuth utca járdáján sétálhatnak Barbacson.

Tompos Ramóna (balról), Takács Zsófia és testvére, Olivér hamarosan a felújított Kossuth utca járdáján sétálhatnak Barbacson.


Abdai Zsolttól, Barbacs polgármesterétől megtudtuk, hogy ezt az összeget a Maglócai, a Kossuth, valamint a Szeder utca járdáiraköltik. Tizenegymillió forintot meghaladó összeggel gyarapodott Rábasebes, Szil és Rábapordány, utóbbi település a Béke utcát a Szent István utcával összekötő szakasz teljes körű felújítását végzi el. A lakosságszámhoz viszonyítva Potyond is nagy összeget, 10,6 milliót kapott, Edve 10,2 millióval, Acsalag 9,9 millióval, Bodonhely 9,3 millióval, Dénesfa 9,4 millióval, Markotabödöge 9,1 millióval, Vadosfa 9,1 millióval gazdagodott.


A listán van még Gyóró a maga közel 9 milliójával, Hövej és Páli közel 8 millióval. Bogyoszlóra megy 7,6 millió, Soborra 7,2 millió, Veszkénybe 7,3 millió. Ötmillió forint fölött kapott Kisfalud, Maglóca, Szany, Szilsárkány, Zsebeháza és végül Rábcakapi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!