Rábaköz PRINT

2017.12.22. 08:00

Pályázatot írtak ki a csornai termálra

A termálkút megszerzésével a város megteremtette a lehetőséget a csornai termál fejlesztésére. A létesítménybe most bérlőt keresnek, illetve befektetői és pályázati forrást.

Cs. Kovács Attila

A termálfürdő és kemping működtetéséről tárgyalt legutóbbi ülésén Csornaképviselő-testülete. A plénum úgy döntött, pályázattal keresi meg a létesítmény üzemeltetőjét. 2012 óta egy pápai társasággal működik együtt az önkormányzat, a velük kötött megállapodás 2018 elején azonban lejár.

A csornai fürdő télen zárva van, tavaszra megtalálják az üzemeltetőjét és nyáron várhatóan megnyitják.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: az elmúlt hat évben nem kis nehézségek árán sikerült biztosítani az üzemeltetés feltételeit. A kertészet és a termálkút megvásárlásával biztonságosabbá válik a strand működtetése. A polgármester hozzátette: a fürdő üzemeltetéséhez az önkormányzat a korábbi években 5–5 millió forintot különített el költségvetésében. Ez az összeg az eddig elmaradt karbantartási munkák, illetve a kutak után fizetendő vízkészletjárulék miatt a jövőben nagyobb lesz. Bevételt a három hónapos szezonra megállapított bérleti díj jelentett, ami 60 ezer forint volt havonta. A képviselő-testület arról határozott végül, hogy pályázati hirdetményt jelentet meg. 

 

A termálkút már az önkormányzaté. Nagy lehetőségeket teremtett a megvásárlása.

A termálkút már az önkormányzaté. Nagy lehetőségeket teremtett a megvásárlása.


A bérleti díj mértékén nem változtat. A megállapodástervezet arról rendelkezik, hogy a különböző engedélyek beszerzése a bérlő feladata lesz és az üzemeltetésköltségeit is ő állja. A termálvizet viszont a város önkormányzata ingyen adja és a kút fenntartása, karbantartása is a város dolga marad. Az elképzelések szerint három évre kötnek szerződést a jelentkező vállalkozóval. A pályázatokat 2018. január 31-ig lehet benyújtani.

A témához készített írásos előterjesztésben az is olvasható, hogy lehetőség nyílt nagyobb beruházásra is a fürdővel szomszédos területen. Ehhez Csorna keresi a pályázati forrást, illetve a befektetőt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!