Rábaköz PRINT

2017.09.21. 09:50

Új parkolók a városházánál Csornán

Megszépült a csornai városháza északi oldala. A korábban ott éktelenkedő bokros területen parkolókat alakítottak ki.

kisalfold.hu

Amint azt [namelink name="dr. Bónáné dr. Németh Katalin"] polgármester a terület ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: nem csak a csornaiak számára örvendetes a változás, a 19 új parkoló minden járásban élőt szolgál. Az ott működő kormányablakot ugyanis a környékbeli települések lakói is látogatják.


A városvezető megköszönte a beruházást koordináló és szervező Vilmos park kft. közreműködését is. Megjegyezte: az önkormányzat saját forrásból finanszírozta a kivitelezést.


Korábban fás, bokros terület volt a parkolók helyén.

[namelink name="Major András"] alpolgármester hozzátette: az építkezés során 140 köbméter földet mozgattak meg, 120 köbméternyi aszfaltot és betont bontottak el. 330 négyzetméteren fektettek le térkövet, kialakítottak két kiemelt ágyást, amelyekbe 4 nagyobb fát, 100 cserjét, 30 örökzöldet ültettek. A tér megvilágítását a legmodernebb, energiatakarékos kandeláberekkel oldották meg. A Szent István téren, az új parkolók közelében álló Kmety György-szobor környéke is megszépült, illetve a gyalogos közlekedést is biztonságosabbá tették.


A városháza előtti területen rövidesen pihenőpadokat, kerékpártárolókat és gyalogosvédő oszlopokat helyez ki a Vilmos park kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!