Rábaköz PRINT

2017.08.25. 11:56

Csornai kórházfejlesztés - Jutott pénz a konyhára és a sterilizálóra is

26,1 millió forintból korszerűsítették a csornai kórház konyháját és vásároltak új sterilizálóberendezést. Az intézmény összesen csaknem 3 milliárd forintnyi támogatást kapott az elmúlt években.

Cs. Kovács Attila

A csornai Margit Kórház az elmúlt években összesen 3 milliárd forintnyi működési és fejlesztési támogatáshoz jutott. A közelmúltban a konyhát és a fertőtlenítőt korszerűsítették közpénzből 26,1 millió forintért. Mindez tegnap, a két utóbbi beruházás átadásakor derült ki az intézményben.


 Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt hét évben a csornai Margit Kórházba közel hárommilliárd forint támogatás érkezett.

A konyhai dolgozók, köztük Biczó Zsanett, Horváth Csilla, Szabó Mónika, Baranyainé Élő Erzsébet örültek munkahelyük korszerűsítésének.



Ebből a legnagyobb tétel – 1,6 milliárdos – volt az új szakrendelő építése, felszerelése. 650 milliós működési, 200 milliós képzési támogatást kapott az intézmény, de jelentős forrás jutott eszközbeszerzésre, energiahatékonysági fejlesztésekre is.


Dr. Winiczai Zoltán, a Margit Kórház igazgató főorvosa tájékoztatójában elmondta: a fekvőbeteg-szakellátó intézmények fejlesztését szolgáló pályázaton 26,1 millió forintot kaptak. Korszerű sterilizálóberendezést vásároltak, illetve a konyhai technológiát korszerűsítették. „Ezen a területen 1994 óta különösebb fejlesztés nem történt" – fogalmazott az igazgató főorvos.

Legnagyobb beruházás


1,6 milliárd forint: ennyibe került a szakrendelő építése és felszerelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!