Rábaköz PRINT

2017.07.19. 09:00

Kenu a nyugati körforgalomban

A foci EB és az olimpia után a vizes bajnokokat is köszönti Csorna.

Ismét sportolók előtt tisztelegnek Csorna közterületein. A plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság magyar érmeseit köszöntő kompozíció került ki Csornán, a 85-ös főúton a nyugati körforgalomba. A belvárosi virágágyást előkészítették a vizes vb győzteseinek éltetésére is. A Vilmos park kft., illetve az önkormányzat munkatársainak kreativitását dicséri a látvány, amit sokan megcsodálnak és fényképeznek is a forgalomban.


A városüzemeltető cég, a Vilmos park kft. tavaly a magyar labdarúgó-válogatott EB-s menetelésekor jelentkezett elő- ször köztéri gratulációval. A belváros központi virágágyásában helyezték ki a mérkőzések eredményeit (Kisalföld, 2016. június 16., Futball-láz itthon a magyar siker után). Aztán a riói olimpia érmeseinek fényképét is megjelenítették ugyanott. Tegnaptól pedig már Lucz Dóráék mosolyognak az autósokra a szellemes kompozíción. Burus Éva, a kft. munkatársa a Kisalföldnek azt mondta: nem terveztek előre, az alkalom szülte az újabb tetszetős, sportos összeállítást.

 – A sportsikerekről beszélgettünk a kollégákkal és szóba kerültek a kajak-kenusok is – jegyezte meg. – Azonnal jött az ötlet, hogy a nyugati körforgalom lenne alkalmas köszöntésükre, hiszen a központi virágágyásban már a budapesti vizes vb-re készültünk. Sikerült kerítenünk gyorsan egy kenut, az oldalára az érmesek fotói kerültek.


A körforgalomról készült fotók felkerültek a társaság közösségi oldalára is. Burus Éva örömmel jelezte, hogy kedd délig közel százötvenezren látták a képeket, több száz megosztást és több mint ezer tetszésnyilvánítást kaptak.


– Reméljük, hogy a vizes vb magyar résztvevői is érmekkel örvendeztetnek meg bennünket. Mi készültünk, az éremfalakat kihelyeztük a belvárosban – tette hozzá Burus Éva. A Vilmos park kft. munkatársa kiemelte: Csorna köztereit folyamatosan szépítik. Fokozatosan dolgoznak és valósítják meg az ötleteket, sor kerül majd a keleti körforgalomra is és az is dísze lesz a településnek. Major András alpolgármester és Antal Krisztián önkormányzati képviselő a témához kapcsolódóan kifejtették: a városvezetésnek lefektetett terve a közterületek „színesítése".

 "Az átmenő forgalom miatt szürke volt a belváros. Mióta az elkerülő első szakasza a legtöbb járművet elvitte, számos zöldfelületet újítottunk fel. Mindig egy kicsit jobbra, egy kicsit szebbre törekszünk. A munkának viszont már most látszata van" – fogalmazott Major András. Antal Krisztián az összefogásra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, az ötletelés után néhány órával gyakorlatilag minden a helyére került, köszönhetően az összehangolt munkának.

A Vilmos park hasít a facebookon


A csornai önkormányzat tulajdonában lévő cég közösségi oldalát 2266-an kedvelik. Bejegyzéseik idén májusig 420 hozzászólást, 33.210 kedvelést kaptak, 3614-en osztották meg tartalmukat. A fotók és írások több mint egymillió felhasználóhoz jutottak el. Népszerűek voltak a belváros központi ágyásában elhelyezett üzeneteik a foci EB, illetve az olimpia idején.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!