Rábaköz PRINT

2017.06.12. 09:00

Szorgalmasak az öntésmajoriak

Ha munkáról van szó, egy emberként fognak össze az öntésmajoriak, ám ehhez kell egy "mindent látó szem" is.

Kustor Réka

Falut csinosítottak az öntésiek: korlátokat, padokat festettek  tizenhatan, a település teljes lakosságának nyolcada. A kellékekhez szükséges pénzt korábbi jótékonysági báljuk bevételéből finanszírozták.


"Nem egy konkrét dátumot, hanem a május hónapot szántuk erre. Így ki-ki a maga üteme szerint haladt. A teendőket tartalmazó listával körbementem a faluban, és mindenki kiválasztotta a neki tetsző feladatot" – kezdte az Öntés Jövőjéért Alapítvány elnöke, Minacciné Halász Emma. Korábban a Tündérkert létrehozásánál is serénykedtek, majd heti váltásban osztották be a fűnyírást, amit azóta is így végeznek. A Kapukom Kft.-től kapott virágokat is az egyesület tagjai és pártolói ültették el.


Nagyobb feladatként a közterek rendben tartását és a kultúrház állapotának javítását említi az elnök. Előbbit a kapuvári közmunkások végzik, akik elmondása szerint jó lenne, ha sűrűbben ténykednének a településen. A kultúrház épülete első falán már kicserélték a nyílászárókat, még az oldalsók  és a bejárati ajtó lenne esedékes. Minacciné Halász Emma elmondása szerint  ha lassan is, de fogynak az üres telkek, és egy-két építkezés is várható a majd másfél száz lelkes településrészen.


"Bár néhol inkább csak sűrűbben, mintsem többen vagyunk. Több külföldi állampolgárságú család is vásárolt házat, ők hétvégente vannak itt. A határ közelsége miatt néhányaknak csak átmeneti lakhelyéül szolgál Öntésmajor" – mondta az elnök. Öntésmajor közigazgatásilag Kapuvárhoz tartozik. Hámori György polgármester lapunk megkeresésére elmondta: "A kultúrház frontoldali ablakainak cseréje megtörtént, majd folytatjuk a nyílászáró-cserét." Hozzátette, hogy amennyiben igény mutatkozik rá, gyakoribb is lehet a fűnyírás Öntésmajorban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!