Rábaköz PRINT

2017.06.16. 17:47

Helyi önkéntesek szépítik meg a Szent István teret Csornán

Az Új Nemzedék Központ országos városszépítő akciójában június 17-én, szombaton 18 nagyvárosban egyszerre dolgoznak a fiatalok. Csornán lefestik a filagóriát, virágot ültetnek, szemetet szednek.

Csornán ráadásul nem csak egyetlen napról szól az akció. Az önkéntesek azt is vállalták, hogy később a körforgalmakat is virágba borítják. 


Az akcióhoz csatlakozott az Önkormányzat, a Győri LEO Club, a HÍD Ifjúsági Iroda, és a Vilmos Park Kft. is, akik az eszközöket biztosítják. 


Nem mellesleg az országos akción részt vevő, helyben regisztrált önkéntesek között EFOTT napijegyeket és Múzeumok éjszakája belépőt sorsolunk majd ki, ezzel is megköszönve a segítséget!  


Az országos akció célja, hogy a barátságosabb, élhetőbb városi környezet a közösség erejével alakuljon. 

Az akcióhoz az ujnemzedek.hu oldalon és a helyszínen is bárki csatlakozhat. 


A Keresd és szeresd a teret! az Új Nemzedék Központ Közösségi Terei által megrendezett országos akció. A virtuális szórakozás és a digitális kommunikáció terjedése ellenére még mindig a városi terek azok a helyszínek, ahol a városlakók értékes időt tudnak tölteni egymással. Vannak, akik csak átrohannak ezeken a helyeken suliba, buliba vagy munkába menet; de vannak, akik órákat töltenek el barátaikkal beszélgetve, olvasva, napozva, zenét hallgatva, kutyákkal játszva, fűben henteregve. Célunk, hogy tegyük barátságosabbá ezeket a közös helyszíneket!


Az Új Nemzedék egész évben, országosan húsz Közösségi Térben várja a fiatalokat különböző programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel és rendezvényekkel, a június 17-i Keresd és szeresd a teret! akció viszont minden korosztálynak szól, hiszen a város mindenkié.

Helyszín: Csorna, Szent István tér (az Apátsággal szemben)

Időpont: 2017. június 17. 8 órától 12 óráig


 

Címkék#Csorna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!