Rábaköz PRINT

2017.04.03. 13:29

Még mindig nem nem csarnok, hanem lelátó épül Csornán

Nem sportcsarnok, hanem mobil lelátó épül a műfüves pályához a Toldi utcában. A sportcsarnok 2018-ig készülhet el.

Cs. Kovács Attila

Örömmel tapasztalom, hogy Csornán megkezdődött a sportcsarnok építése a műfüves pálya mellett. Igaz, hogy még idén átadják? Köszönjük! Laci, Kis-Csorna


A helyieknek még várniuk kell. A műfüves pálya mellett nem a sportcsarnokot építik, hanem a mobil lelátót. A Csornai Sportegyesület a taoprogramban kapott támogatást a fejlesztéshez.


A sportcsarnokról a város képviselő-testületének legutóbbi ülésén is szó volt.


Dani Richárd (MSZP–DK) kérdezte meg, hogy áll a beruházás, mire számíthatnak a helyiek. [namelink name="Dr. Bónáné dr. Németh Katalin"] polgármester válaszában elmondta: amikor a beruházás szóba került, a képviselő-testület meghozta a szükséges döntéseket. Hozzátette: azon vannak, hogy mielőbb megkezdődjék a kivitelezés.


Az önkormányzat tavaly jelentette be, hogy állami támogatással, a Magyar Kézilabda Szövetség koordinálásával épül sportcsarnok Csornán. A képviselő-testületnek a helyet kellett biztosítania. Az erre alkalmas területet a Toldi utcában, a műfüves pálya mellett jelölték ki.

 

Mobil lelátót építettek a műfüves pályához. A szomszédban lesz a sportcsarnok a tervek szerint.Csornán már igencsak hiányzik egy szabványos, az előírásoknak megfelelő létesítmény. A fejlesztést az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása fedezi. A kézilabda-szövetség korábbi tájékoztatása szerint legkésőbb 2018-ban elkészül a sportcsarnok, de az is szóba került, hogy akár már idén is megépíthetik. A kivitelezés költségvetése körülbelül 500 millió forintos. A hivatalos szabványoknak megfelelő lesz tehát, lelátója 300–400 néző befogadására alkalmas. Hat öltöző szolgálja majd a sportolókat, illetve az egyéb, szükséges helyiségek. A sportcsarnok a város tulajdonába kerül.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!