Rábaköz PRINT

2017.04.12. 09:00

Ádám kálváriája: influenzának indult, mélyaltatás várt a bősárkányi férfire

Influenzának indult, tíz nap mélyaltatás lett belőle. A bősárkányi fiatalembert - ahogy az orvos fogalmazott - nagyon mélyről hozták vissza.

Kustor Réka

A bősárkányi Fehér Ádám másfél hónapja élet-halál között lebegett. Panaszai egy „átlagos" influenza tüneteire hajaztak: láz, fejfájás, fáradékonyság. E szerint is kezelte.


„Egyik este borzasztó fejfájása volt – idézte fel a február végi eseményeket édesanyja, Fekete Rozália. – Később aztán már megszólalni sem tudott."


 Az édesanya nem habozott tovább, kihívta az ügyeletet: „Asszonyom, itt nagy baj van" – mondta az orvos. Ádám nem sokkal később már a műtőasztalon feküdt: „Tályog volt az agyán, melyet sürgősségi műtéttel távolítottak el." 


Innentől jól folytatódhatna a történet, hisz a műtétet sikeresnek gondolták. Ádám jól ébredt, tudata átmenetileg javult, azonban a kórházi lét harmadik napján ismét aluszékonnyá vált. A vizsgálatok kimutatták, hogy még egy tályog is van az agyában. Újabb műtét következett, ezúttal azonban nem ment könnyen az ébredés: „Lélegeztetőgépre tették, a keringése többször megingott. Tíz napig volt mélyaltatásban, élet-halál között" – meséli könnybe lábadt szemmel az asszony, aki most sokadjára felidézve is újra átéli a megpróbáltatásokat. Az orvosok nem kecsegtették túl sok jóval, s a betegágyánál állva már a barátai is elbúcsúztak Ádámtól. 

Fehér Ádám a nehezén már túl van, most a gyógyulásra koncentrál.

Ám a fiatal szervezet nem adta fel a harcot, és lassacskán Ádám magához tért. Az orvos ekkor azt mondta az édesanyának: „Már a felhők szélén táncolt, mélyről hoztuk vissza. Nem volt sok bizodalmunk benne, de hála istennek sikerült."


Ádámnak egyelőre csak emlékfoszlányai vannak, idő kell az agynak a regenerálódáshoz. „Napról napra jobban vagyok. Bár a mozgás még nehézkes" – veszi át a szót a 35 éves fiatalember, aki lassan ül fel az ágyában, állandó derékfájdalom kínozza. „Nem sok mindenre emlékszem. Arra viszont igen, hogy az orvosok és ápolók nagyon mellém álltak. Köszönettel tartozom nekik, hisz amiben tudtak, a segítségemre voltak."

Ádámra a héten ugyan még vár egy kisebb endoszkópos műtét, de a nehezén már túl van. Vele együtt mi is bizakodunk abban, hogy hamarosan minden visszatér életében a régi kerékvágásba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!