Rábaköz PRINT

2017.03.28. 09:26

Zongoraavató koncertet tartottak Kapuváron

Nagy sikerű koncerttel avatták fel a kapuvári Metrum Zeneiskola növendékei és tanárai az intézmény új zongoráját - írt a sopronmedia.hu.

kisalfold.hu

A hangszert a Soproni Tankerületi Központhoz tartozó intézmény állami támogatásból vásárolta meg több mint 3 millió forintért – mondta Szücs Róbert igazgató.


A Metrum Zeneiskola eszközpalettája az új zongora mellett négy digitális zongorával, két hegedűvel, egy harangjátékkal, trombitával, tanulókürttel, fuvolával, tenorfurulyával és egyéb hangszertartozékokkal gazdagodott. Ezek értéke összesen mintegy 5 millió forint volt, amelyet a Soproni Tankerületi Központon keresztül a kormányzat biztosított. „Végre beteljesült egy álom" – reagált a kapuvári intézmény vezetője a bővítés kapcsán. Kitért rá: ezáltal minden tanszakra sikerült új hangszert beszerezni, és erre az elmúlt tíz-tizenöt évben nem volt példa - olvasható a sopronmedia.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!