Rábaköz PRINT

2017.03.14. 21:53

A márciusi forradalomra emlékeztek a Várkertben Kapuváron - képgaléria

A ünnepi műsorban közreműködtek a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulói.

kisalfold.hu

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak kedden délután Kapuváron. Az ünnepségen Áldozó István, a Győr-Moson-Sopron megyei Levéltár igazgatóhelyettese mondott beszédet. Köszöntőjében felidézte a történelmi eseményeket, majd feltette a kérdést, vajon mit üzennének ’48 ifjai a mának: "Az első üzenetük az lenne, hogy ragaszkodjunk hitünkhöz. Második, hogy maradjunk hűségesek a hazánkhoz. A harmadik fontos üzenetük, hogy akartunkat csak úgy tudjuk végrehajtani, ha ebben a társadalom széles rétegére is számítunk" – tette hozzá Áldozó István.


A ünnepi műsorban közreműködtek a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulói. A megemlékezés keretében átadták a Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért díjakat, kulturális tagozatban Áldozó Istvánnak, sajtó tagozatban pedig Haszonics Jánosnak, a Rábaközi Televízió munkatársának. Végül a kapuvári önkormányzat, intézmények vezetői, és pártok képviselői a Várkertben lévő '48-as emlékműhöz járulva helyezték el a tisztelet koszorúit.

 

A márciusi forradalomra emlékeztek a Várkertben Kapuváron

 

2017. március 15. Kapuváron


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!