Rábaköz PRINT

2017.01.17. 12:56

A Bokréta otthona már a kastély

A szanyi Bokréta néptáncegyüttesnél ,,Az év táncosa" díjakat ezúttal Kokics Alexandra és Magyar Tibor kapták. Az együttes a volt püspöki kastélyban igaziotthont alakított ki magának.

Cs. Kovács Attila

Kitüntetésekkel, elismerésekkel, majd táncházzal zárta a 2016-os esztendőt a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. A rendezvényen természetesen a terrortámadások miatt lemondott francia turné is szóba került. A táncosok ma is úgy gondolják, hasznos és szép lett volna vendégszereplésük, de az adott körülmények között jól döntöttek.

Töreki Imre, a csoport művészeti vezetője elmondta: Franciaország helyett Horvátországba utaztak el, egy hagyományőrző fesztiválra.


– A külföldi fellépés mellett számos környékbeli településen vettünk részt programon. Ez azt jelzi, hogy szűkebb hazánkban is szeretnek bennünket és számítanak ránk – fogalmazott a csoportvezető. – Meghívtak bennünket egy turisztikai szempontból lényeges kezdeményezésre Sopronba. Külföldi vendégeknek mutattuk be lakodalmas táncjátékunkat, nagy sikerrel. A szervezők bíznak benne, hogy a jövőben rendszeressé válnak majd a hasonló alkalmak. Várjuk a folytatást. Két megtisztelő táncos programnak is részesei lehettünk: Százhalombattán a Muharay-díjasok közös fellépésén, Budapesten pedig a Timár Böske koreográfus által szervezett rendezvényen.

A szanyi Bokréta számos rábaközi rendezvényen lépett fel tavaly. Felvételünk például a Magyarok kenyere akció csornai programján készült.Az együttest érintő fejlesztésekről Töreki Imre elmondta: tavalyelőtt új ruhákat szereztek be pályázati támogatásból, illetve új „székházat" kapott a Bokréta. A püspöki kastély üres szárnyát vehették birtokba. Itt két próbaterem, klubhelyiség áll rendelkezésükre, de van konyhájuk is. A táncosok maguk újították fel az épületrészt. „Igazi otthonra leltünk a kastélyban, jól érezzük magunkat, kiváló közösségi helyet alakítottunk ki" – jegyezte meg Töreki Imre.

Németh Gergely polgármester és Töreki Imre művészeti vezető az év táncosaival, Kokics Alexandrával és Magyar Tiborral. fotó: Tóth ImreAz értékelő közgyűlésen Németh Gergely, Szany polgármestere átadta az együttesnek a megyei értéktár oklevelét. Ez igazolja, hogy a Bokréta néptáncegyüttes felvételt nyert a megyerikumok közé. Kiosztották „Az év táncosa" díjakat is: ezúttal Kokics Alexandra és Magyar Tibor részesült az elismerésben. A művészeti vezető ajándékát példamutató, az együttesben végzett közéleti tevékenységéért és táncos teljesítményéért Erlitzné Kovács Anita vehette át. A rendezvény táncházzal ért véget, melyen az év közben eljárt koreográfiákat saját örömükre adták elő a bokrétások.


Töreki Imre az utánpótlást firtató kérdésünkre hozzátette: kiváló az együttműködésük az Allegro művészeti iskolával, ahonnan Bakonyi László „gyakorlatilag kész táncosokat" ad át a Bokrétának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!