Rábaköz PRINT

2016.11.02. 16:52

Elkelt a györöki tábor

Két balatoni üdülője közül az egyiket eladta Csorna. A balatongyörökit vették meg kikiáltási áron, 25,8 millió forintért.

Cs. Kovács Attila

 

A csornai önkormányzat értékesítette a város balatongyöröki üdülőjét. Régóta húzódó ügy ért véget ezzel, hiszen az ingatlant nem használták ki, állapota egyre romlott. 25,8 millió forintért adtak túl rajta.


A képviselő-testület legutóbbi ülésén Szalainé dr. Németh Annamária jegyző elmondta: nyílt licitet tartottak, melyen a kikiáltási áron kelt el a nyaraló. Hatvan napon belül kell a szerződést megkötni és a vételárat kiegyenlíteni. 


A csornai önkormányzat tulajdonában két balatoni ingatlan volt: a most eladott balatongyöröki, illetve a másik, a vonyarcvashegyi tábor. Mindkettő a diákok üdültetésére szolgált elsősorban. Az 1990-es évek elején, közepén azonban erre már nem volt igény, megszűntek a szervezett táborok. Azt épületek egyre rosszabb állapotba kerültek, pénz nem volt felújításukra. Egy ideig egy vállalkozó bérelte ki az üdülőket, de 2011-ben megszűnt a kapcsolat a bérlővel.


 A Vilmos Park Kft. 2012-ben kapta meg az ingatlanok felügyeletét. Tavaly decemberben arról döntött a képviselő-testület, hogy mindkét nyaralót meghirdeti értékesítésre. A balatongyöröki tehát elkelt, a vonyarci egyelőre nem. 


A Kisalföld információi szerint a vevő Balaton környéki és felújítás után turisztikai célokra akarja hasznosítani az üdülőt.

Címkék#Csorna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!