Rábaköz PRINT

2016.10.07. 16:00

Halálra gázolt két nénit egy mozdony Kapuváron, egy férfit elsodort - fotók

A vasútállomáson történt a baleset, Kapuvár és Sopron között vágányzárat rendeltek el. A három utas a vágányokon keresztül indult az állomás épülete felé, amikor a tolató mozdony elgázolta őket.

18. 30 - Befejeződött a helyszínelés a halálos balesetnél Kapuváron.

Halálos baleset Kapuváron. Fotó: police.hu15.15 - Munkatársunk helyszíni jelentése szerint egy 80 éves és egy 70 éves asszonyt gázolt el a tolató mozdony, egyikük újcsanálosi, míg másikuk soproni. Egy idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

14.49 -   Két embert elgázolt egy tolatást végző mozdony ma 13 óra 20 perckor Kapuvár állomáson.


Az első vizsgálatok szerint három utas helytelen pályaoldalon, tehát nem az állomás felőli oldalon szállt le a Budapest irányából Kapuvárra érkező InterCity vonatról. Ezután a vonat kocsijait és a mozdonyt megkerülve, a vágányokon keresztül visszaindultak az állomásépület felé. Amikor a II-es vágányon az űrszelvénybe léptek, már elindult az InterCity-ről időközben lecsatolt mozdony, amely két embert elgázolt, egy harmadikat pedig elsodort. Ketten a helyszínen életüket veszítették, a harmadik személy enyhe sérüléseket szenvedett.

 

Fotó: Cs.Kovács Attila

Fotó: Cs.Kovács Attila

Kapuvár és Sopron között hétfőtől ma estig vágányzár van érvényben, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják a két állomás között. Ezért a Budapest felől érkező InterCity összes utasának le kellett szállnia Kapuváron és vonatpótló autóbuszokra átszállni.

 

A baleset miatt a Sopron és Kapuvár között közlekedő vonatpótló buszok meghosszabbított útvonalon, a személyvonatok buszai Sopron-Rábatamási között, az InterCity vonatok buszai Sopron-Csorna között közlekednek.

 

A GYSEV Zrt. a rendőrség és a Közlekedésbiztonsági Szervezet megkezdte a balesetkörülményeinek kivizsgálását - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Rázó László sajtószóvivő.

14.44 - Munkatársunk a kapuvári vasútállomásról jelentette, hogy a helyszínelés ezekben a percekben is tart. Az utasok várják a vonatpótló buszok érkezését.  


14.00 - Halálra gázolt két embert egy személyvonat a kapuvári vasútállomáson, pénteken délután. A balesetben egy harmadik embert is elsodort a szerelvény, ő könnyű sérülést szenvedett.


A kapuvári hivatásos tűzoltók biztosítják a területet a rendőrségi helyszínelés ideje alatt, utána pedig megkezdik a műszaki mentést. A munkálatok idejére vágányzárat rendeltek el a Kapuvár és Sopron között pályaszakaszon. Az utasokat pótló autóbuszok fogják szállítani Rábatamási és Sopron között - tájékoztatott a katasztrófavédelem.


A baleset helyszínelése a közúti közlekedést nem érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!