Rábaköz PRINT

2016.10.03. 13:23

Gyakran zárva az ajtó Himodon

Munkaerőt keresnek a mihályi közös önkormányzati hivatalba. Himodon gyakran nincs, aki fogadja a falubelieket. A helyiek számára nehézkes az ügyintézés.

Cs. Kovács Attila - Kisalföld napilap

Hónapok óta nincs rendes ügyfélfogadás a himodi községházán. Módos Ferenc polgármester azt mondja, a közös önkormányzati hivatalnak lenne feladata, hogy biztosítsa az ügyintézést a faluban is. A községvezető számolja a napokat és hozzátette: közel két hónapja tart ez az állapot.


A polgármester a Kisalföldnek kifejtette: a problémák még tavaly nyáron kezdődtek, amikor a faluban rendszeresen ügyfélfogadást tartó munkatárs felmondott. Helyét azóta sem sikerült betölteni, noha – állítja a polgármester – volt alkalmas, helyi jelentkező is. A himodiak így hiába kopogtatnak a községházán, a hivatalos fogadási órákban zárt ajtókat találnak.

Az iratok gyűlnek a községházán, de Módos Ferenc szerint nincs, aki elintézze az ügyeket.

Az iratok gyűlnek a községházán, de Módos Ferenc szerint nincs, aki elintézze az ügyeket.

– A kolléganő helyét meghirdették, de nem sikerült a himodi pályázót felvenni. Más valakit alkalmaztak, aki vidékről járt hozzánk. Heti két napot Mihályiban töltött azonban, hogy gyakorlatot szerezzen. Aztán amint megszerezte, távozott is a közös hivatalból. Ez idén tavasszal történt, azóta megint üres a himodi ügyfélfogadó iroda. Igaz, közben küldtek hozzánk egy hölgyet, aki viszont a felgyülemlett irathalmaz láttán három nap után elköszönt. A félfogadás nem rendszeres: hol van itt valaki, hol nincs. Rengeteg kellemetlenséget okoz ez a helyzet. Nem mondom persze, hogy tolonganak az ügyfelek nálunk, de ez az állapot mégiscsak tarthatatlan – fejtette ki Módos Ferenc.

Babos Mária is nehezményezi, hogy napokat kell várniuk, mire ügyintézővel találkozhatnak.

Babos Mária is nehezményezi, hogy napokat kell várniuk, mire ügyintézővel találkozhatnak.

A himodi polgármester szerint 60 napja nincs normális ügyfélfogadás a községben. „Egy falusi hivatalban az a lényeg, hogy mindig álljon valaki a helyiek rendelkezésére. Lehet, hogy nem tud azonnal intézkedni, de legalább befogadja az iratokat, vagy egy jó szóval, tanáccsal megnyugtatja a falubelieket" – jegyezte meg Módos Ferenc.


– Nekem például napokig tartott, míg egy aláírást sikerült a hivatalos ügyemben elintézni a hivatalban – ezt már Babos Mária mondta lapunknak. A himodi asszony úgy fogalmazott, ő nem sűrűn jár a hivatalba, de igencsak kellemetlen a helybeliek számára, hogy nem lehet kiszámítani, mikor is érnek el ügyintézőt a községházán.

A Kisalföld megkereste a közös önkormányzati hivatal gesztortelepülésének, Mihályinak a polgármesterét, illetve a jegyzőt is. Ígéretük szerint a héten kifejtik véleményüket a himodi helyzetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!