Rábaköz PRINT

2016.09.19. 13:16

Szennyezés a Keszeg-éren: három szervezet vizsgálódik

kisalfold.hu

A Keszeg-ér szennyezésének lehetőségét három szervezet is vizsgálja.


Bakcsányi Péter tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság hatósági szolgálatvezetője lapunknak elmondta: az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai medertakarítás közben szembesültek azzal, hogy a megszokottól eltérő a Keszeg-ér vízfelszíne. Az észlelt változást szeptember 12-én jelezték a katasztrófavédelemnek. Ők még aznap helyszíni szemlét tartottak.


„Rendkívüli intézkedésre okot adó körülményt nem tapasztaltunk. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya munkatársai megkeresésünkre mintát vettek a Keszeg-érből, melyből várhatóan jövő héten derül ki, hogy természetes vagy mesterséges eredetű-e a szennyezés. Az eredménytől függően tesszük meg – ha kell – a szükséges intézkedéseket.


Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság folyamatosan figyeli a Keszeg-ér vizét. Ha változást tapasztalnak, soron kívül tájékoztatnak bennünket" – közölte a szolgálatvezető, aki elmondta, hogy jelenleg három szervezet is vizsgálódik. 


„Alapesetben az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelője e vízfolyásnak. Amennyiben a környezetvédelmi hatóság laboratóriumi vizsgálatának eredményeként megállapítható a szennyezés ténye, úgy hatósági eljárás keretében indítunk vizsgálatot. Ha kármentesítés kell, azt azonnal megkezdi az Észak-

dunántúli Vízügyi Igazgatóság."


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!