Rábaköz PRINT

2016.09.28. 13:34

Napelemekre pályáznak Kapuváron

Kapuvár önkormányzata hétfői ülésén döntött többek között napelemes pályázatról, öntésmajori telek értékesítéséről és a Király-tó Óvoda dolgozói létszámának bővítéséről.

Kustor Réka

Kapuvár elöljárósága hétfői ülésén módosította idei költségvetését. A távhőszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletükben pedig meghatározták a csatlakozási díjat és további fejlesztésre kijelölt területeket. Elfogadták Agyagosszergény csatlakozási szándékát a bölcsődei feladatellátáshoz is.


A plénum elbírálta két kapuvári civil szervezet támogatási kérelmét. A kézilabda- és szabadidősport-egyesület a megyei bajnokság költségeire 200 ezer, a Kapuvári Kézilabda és Szabadidősport Egyesület karateszakosztálya őszi versenyeken való részvételére 100 ezer forintot hagyott jóvá.


A testület döntött a napelemek kihelyezését célzó pályázat benyújtásáról, melyet a Király-tó Óvoda és Bölcsőde lakótelepi és gartai épületére, a Kapuvári Térségi Általános Iskola Ifjúság utcai részlegére és a Berg Gusztáv Szakiskolára helyeznének el. A beruházásnak köszönhetően az épületek villamosenergia-fogyasztásának várhatóan  hatvan százalékát állítanák elő napenergiából.


Az önkormányzat öntésmajori építési telkére van egy jelentkező. A testület a parcellát 400 forintos négyzetméteráron adná el.


A megyei szintű foglalkoztatási együttműködésben való részvételre egyhangú igennel szavaztak a képviselők. Napirenden volt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde dolgozói létszámának bővítése. Jogszabályi változás miatt január 1-jétől az intézményegységnek önálló vezetővel kell működnie. Így a jelenlegi vezető feladatainak ellátására bölcsődei állást hirdet majd a város.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!