Rábaköz PRINT

2016.07.13. 20:54

Megvenné a telket Tárnokréti

A községi park melletti elhanyagolt telket is megvenné az önkormányzat, itt is parkosítanának. A Gödörből meg halastó lehet.

 

Tárnokrétin a tavalyelőtti faeladásoknak köszönhetően mára egyensúlyba került a falu költségvetése.


„A községi erdő fáit értékesítettük. Elődeim munkájának köszönhetően középületeink már mind megújultak. Most folyik a ravatalozó illemhelyének kialakítása, valamint a temetőnél szeretnénk parkolóhelyet létesíteni. A csatornázás sajnos még várat magára. Ha lesz alkalmas lehetőség, benyújtjuk a pályázatot, addig viszont tartalékolunk e célra" – tudatta Molnárné Boros Katalin polgármester.


A falu közepi játszótér és a virágos park szomszédságában egy gazos, elhanyagolt telket az önkormányzat szeretne megvásárolni. 


„A tulajdonosa egy idős asszony. Sajnos  nem gondozzák a parcellát, s ez jelentősen rontja a faluképet. Tettünk rá vételi ajánlatot, most a válaszra várunk. Parkosítani szeretnénk ezt is, és idővel ide kerülhetne egy garázs is a falubusznak" – mondta el a polgármester.

Bedőlt kerítés és gaztenger - mutatja Tárnokréti polgármestere, Molnárné Boros Katalin.

Bedőlt kerítés és gaztenger – mutatja Tárnokréti polgármestere, Molnárné Boros Katalin.

 A jármű amúgy igen jó szolgálatot tesz a rétieknek. A falugondnok azzal szállítja reggelenként az ovisokat és iskolásokat, délután pedig értük megy. Emellett a gyógyszerek kiváltását, igény esetén az idősek szállítását is a falubusszal oldják meg. A község háromnegyedét az idősebb korosztály teszi ki, ugyanakkor van letelepedni szándékozó is. Az egyik községi telekre nemrég érkezett vételi ajánlat, a másikon pedig hamarosan megkezdődik az építkezés. „Jó helyen fekszik Tárnokréti. Győr és Csorna is elérhető közelségben van. A dolgozók nagy része Jánossomorján vállal munkát, ami szintén közel van. Nálunk sajnos nincs munkalehetőség, de aki itt él, az ragaszkodik a faluhoz. Igyekszünk a rendezvényeinkkel színesíteni a község életét. Ilyenkor mutatkozik meg igazán az összefogás. Az önkéntes tűzoltókra a fűnyírástól a sátorépítésig mindenben számíthatunk. De a rendezvényeken színpadra is álltak már egy-egy sikeres darabbal" – értékelt Molnárné Boros Katalin. 


Az önkormányzatnak tervei vannak a „Gödörrel" is. Ezt a vízzel feltelt területet szeretnék tóvá nyilváníttatni és ott halastavat kialakítani. A pálinkaház, a vendégház és a tájház mellett talán ez is hatással lenne a falusi turizmusra. „Felajánlottuk az önkéntes tűzoltóknak, ha kiritkítják a Gödör körüli fás területet, akkor övék lehet a haszon. Éltek is a lehetőséggel. A falu csinosításában a helyiek szintén részt vesznek, ki-ki legjobb tudása szerint. Ezért jár a köszönet" – mondta végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!