Rábaköz PRINT

2016.06.07. 18:02

Egy utcára telik a keretből Csornán

Az idei útfelújításra szánt keretét a Kossuth utca rendbetételére fordítja Csorna. A számítások szerint 30 millió forintba kerül a fejlesztés.

A csornai önkormányzat költségvetésében idén 35 millió forint áll rendelkezésre útfelújításra. A város egyetlen forgalmas utcájának burkolata újul meg ennyiből. A Kossuth Lajos utcában dolgoznak majd a munkagépek. A képviselő-testület már döntött a közbeszerzési eljárás elindításáról.

 

Az elöljáróság múlt heti ülésén dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: a közelmúltban a Pannon-Víz zrt. a szennyvíz- és ivóvízhálózat megújítását elvégezte az utcában. Ezután helyreállították a szikkasztóárkokat,  ennek ellenére előfordulhat, hogy az útfelújítás során ároktisztításra vagy -kialakításra lesz szükség. 

Pingitzer Károly nagyon várja már a Kossuth utcában, hogy a munkagépek megjelenjenek.

Pingitzer Károly nagyon várja már a Kossuth utcában, hogy a munkagépek megjelenjenek.

A Kossuth utca burkolatán az elmúlt években komoly felújítás nem történt. A vele párhuzamos József Attila utca néhány évvel ezelőtti egyirányúsításával forgalma megnőtt, gyakran nehézgépjárművek is kerülnek arra. Az előzetes számítások szerint a teljes felújítás körülbelül 30 millió forintba kerül. Az összeg nagysága miatt közbeszerzési eljárás nélkül nem lehet kiválasztani a kivitelezőt, ezért az önkormányzat megtette a szükséges lépéseket. Előzetesen kiválasztották a beruházás műszaki ellenőrét, illetve a közbeszerzési szakértőt. A tényleges munkára négy cégtől kérnek árajánlatot, a tervek szerint a felújítást még az őszi, csapadékos időjárás előtt elvégzik. 


Major András alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője úgy vélekedett: a város egyik legfontosabb útján a szennyvíz- és ivóvízfejlesztés, valamint az árkok kialakítása után sikerül a burkolatot is felújítani. „Meggyőződésem, hogy ez a fontos útfelújítás  könnyebbé teszi az utcában élők és összességében a csornaiak közlekedését is. Célunk, hogy a város úthálózatát lépésről lépésre megújítva, egyre több korszerű út és közterület jöjjön létre" – tette hozzá.


Pingitzer Károly csaknem húsz éve vásárolta meg műhelyét a Kossuth Lajos utcában. A Kisalföldnek azt mondta, azóta tényleg nem történt komoly felújítás. „Most örömmel hallom, hogy az önkormányzat a mi utcánkat teszi rendbe. Sok bosszúságot okoz ugyanis ez az állapot" – jegyezte meg Pingitzer Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!