Rábaköz PRINT

2016.03.29. 19:56

Alkalmas ugyan, de mégsem megfelelő

Fél éven át megbízott vezető irányítja a csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ munkáját. Az intézményvezetői állásra korábban pályázatot írt ki a képviselő-testület, melyre csak egy pályamunka érkezett. A városvezetés szerint viszont ez így kevés.

Cs. Kovács Attila

 

Eredménytelenné nyilvánította a csornai képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetői álláshelyére kiírt pályázatát. A tisztségre egyedül az eddigi vezető, Némethné Élő Zsuzsanna jelentkezett. Az indok szerint azért írnak ki újabb pályázatot, mert szeretnének több kandidáló közül választani.


A csütörtöki testületi ülésre készített előterjesztésben olvasható, hogy Némethné Élő Zsuzsanna pályázata megfelel a feltételeknek. Ennek ellenére Bella Rudolf (Fidesz–KDNP), a szociális és egészségügyi bizottság elnöke elmondta: a bizottság azt javasolja, hogy a pályázati eljárást nyilvánítsák eredménytelenné. Írjanak ki új pályázatot és az eljárás végéig, de legfeljebb hat hónapig bízzák meg a jelenlegi intézményvezetőt a feladat ellátásával.


Dani Richárd (MSZP–DK) erre kifejtette, Némethné Élő Zsuzsanna 2009 óta vezeti az intézményt: „Ha most fél évre megbízottként alkalmas a feladatra, akkor a következő öt évben miért ne lehetne az?"

– Nem arról van szó, hogy a bizottság nem tartja alkalmasnak, hanem arról, hogy csak egy pályázat érkezett és szeretnénk több pályázat közül választani – jelentette ki erre a bizottsági elnök.

Némethné Élő Zsuzsanna 2009 óta irányítja a Szociális és Gyermekjóléti Központot.

Némethné Élő Zsuzsanna 2009 óta irányítja a Szociális és Gyermekjóléti Központot.

A Kisalföld kereste Némethné Élő Zsuzsannát, hogy mondja el véleményét a sorsát érintő testületi döntésről, ő azonban nem akart élni a lehetőséggel.


Horváth János Zoltánné (MSZP–DK) arra emlékeztetett, hogy számos alkalommal volt már egy pályázó, mégsem nyilvánították az eljárást eredménytelenné. „Ez etikátlan eljárás. Némethné eddig is becsülettel végezte a munkáját, a bizottság indoka elfogadhatatlan" – fogalmazott.


Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta, nem mindegy, milyen pályázatról van szó. Utalt rá, a szociális és gyermekjóléti központnál megnövekedtek a feladatok. „Azt senki nem mondta, hogy eddig nem jól látta el a feladatát" – jegyezte meg a polgármester Némethné Élő Zsuzsannára gondolva. 


Horváth János Zoltánné úgy reagált, hogy a bizottság indoka „nagyon gyenge", majd azt javasolta, ne nyilvánítsák eredménytelenné a pályázatot és szavazzanak a vezetőről. A képviselő-testület végül ezt az indítványt két igen és kilenc tartózkodó szavazattal elutasította. A Bella Rudolf által elővezetett indítványt viszont elfogadták. Azaz új pályázatot írnak ki és hat hónapra megbízzák Némethné Élő Zsuzsannát a vezetői teendők ellátásával. 

Kifogással soha nem éltek

Némethné Élő Zsuzsanna 2009 óta irányítja a Szociális és Gyermekjóléti Központot. Az intézmény tevékenységéről minden évben beszámol a képviselő-testületnek. Tájékoztatóját rendre elfogadták, legutóbb tavaly novemberben. A képviselők kifogással soha nem éltek szakmai munkáját illetően, sőt, mindig köszönetet mondtak az intézményvezetőnek és munkatársainak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!