Rábaköz PRINT

2016.02.03. 16:57

Diákok a fizikus-kutató nyomdokain

Tizenkilencedik alkalommal rendezett a Csornai Hunyadi János Középiskola fizikatörténeti vetélkedőt a körzet általános iskolásai részére.

 A verseny néhány éve dr. Horváth Pál nevét viseli, aki a csornai gimnázium tanulója volt és fizikus-kutatóként a környezetkímélő áramforrások fejlesztésén dolgozott.


Idén öt csapat nevezett a Hunyadi felhívására: Kapuvár és Csorna két-két általános iskolája, illetve a beledi iskola. A diákok méréssel, kísérletek elemzésével, feladatok megoldásával, rejtvény megfejtésével bizonyították felkészültségüket. Első helyezett lett a Kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola csapata (Pénzváltó Fanni, Kiss Benedek, Olaszi Bence, felkészítő tanáruk Schiffer Gyula). Második lett a Csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola (Nagy Csenge, Varga Zsófia, Csillag Brigitta, felkészítő tanáruk Gönczné Nemes Rita), harmadik a csornai Széchenyi-iskola (Hujber Flóra, Kiss Levente Csaba, Réman Ádám, felkészítő tanáruk Balics Elemér). 


A versenyt Kovács Ilona, a zsűri elnöke értékelte, segítői Bokrossy Béla és Vecsey László, a gimnázium tanárai voltak. A vetélkedőt Szilágyiné Polgár Éva szervezte.


Az eredményhirdetést követően a résztvevők koszorút helyeztek el Horváth Pál emléktáblájánál. 

 

Címkék#Csorna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!