Rábaköz PRINT

2015.11.19. 15:42

Kavics helyett aszfalton Kapuváron

Elkezdték a kapuvári Keleti sor aszfaltozását a napokban. A város saját erős, tizennyolcmillió forintos beruházása után jövőre újabb utcák szépülhetnek meg.

Turbók Attila - Kisalföld napilap

Az önkormányzat saját erős beruházásával a napokban megkezdték a kapuvári Keleti sor útburkolatának felújítását. A szakemberek már birtokba is vették a területet és néhány nap alatt elkészül az utca ez idáig kavicsos burkolatának cseréje, valamint az útfelület aszfaltozása. E munkákat azonban  számos előkészület előzte meg.


– Évek óta bevett gyakorlat, hogy a felújítandó utcákban először az út alatt futó vezetékek modernizálását végeztetjük el  a vízszolgáltatóval,  majd ezt követően – a megfelelő idő elteltével – fogunk hozzá az utcák javításához. Ez történt itt is, a  vezetékek cseréjét a csapadékvíz-elvezető rendszer javítása előzte meg, mely pont itt, a Keleti sor és a Wesselényi utca környékén volt évek óta akut probléma – mondta el lapunknak Hámori György polgármester.


Hangoztatta, ez az útépítés a városháza költségvetéséből készül – szemben a belvárosi, pályázati beruházással –, melyre a  büdzsé 18 millió forintját költötték.


– Hozzá kell tenni, hogy hasonló aszfaltozási munkák folytak idén a Vörösmarty utcában és jelenleg is tartanak Öntésmajorban a Béke utcában.


– A Keleti sorral nem állnak le az utcafelújítások a városban, a jövő évben – ugyancsak helyi forrásból – a Vargyas utca első ütemét kezdik meg, előtte ott is csőcseréket végeztek a szakemberek – mondta a polgármester. Ezenkívül  a Fő tér egyes részein is felújítások várhatók.


– A  járdaépítési program keretébe vonnánk be a következő évben a Kis-Rába áruház előtti szakaszokat, itt a helyi lakók és a kereskedők is jelezték, részt vállalnának a munkából. Annyit még el kell majd dönteni, hogy az építkezések a Deák Ferenc utca felé vagy a Fő tér más részein folytatódjanak – jelentette ki Hámori György. Az úgynevezett járdaépítési programban a város adja az anyagot, az érintett lakók, vállalkozók pedig a munkaerőt.


 Nyitókép: Keleti sor, Kapuvár – Jövőre további utcákat javítanak a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!