Rábaköz PRINT

2015.09.21. 12:49

Margit Kórház - Átadták az új rendelőt, de egyelőre vért még ott nem vesznek

Várhatóan október elején már az új járóbeteg-központban fogadják a betegeket a csornai Margit Kórházban. A beruházás 1,6 milliárd forintba került és vasárnap adták át ünnepélyesen.

Cs. Kovács Attila


Elkészült és vasárnap délelőtt átadták a csornai Margit Kórház új szárnyát, az 1,6 milliárd forintból kialakított diagnosztikai járóbeteg-központot. A fejlesztéssel lehetőség lesz például internetes konzíliumokra, hiszen a leleteket, felvételeket nem csak a helyi orvosok láthatják. Az átköltözés folyamatos, várhatóan október elejére valamennyi szakrendelő ott fogadja betegeit.

Az átadóünnepségen Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő hangsúlyozta: 2015 Csorna éve, hiszen számos fejlesztést kezdtek el és adnak át a városban.

Az új járóbeteg-központ és berendezése 1,6 milliárd forintba került.

Az új járóbeteg-központ és berendezése 1,6 milliárd forintba került.

A sor egyik legfontosabb beruházásaként jellemezte a most megvalósult kórházit. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere kiemelte: a helyi, magas színvonalú egészségügyi ellátás bizonyítéka az új központ, mely igazodik egy kisváros lehetőségeihez. Mint fogalmazott, a Margit Kórház kistérségi egészségközpont, amiben kiemelt szerepe van a járóbeteg-szakellátásnak.

Megújult a röntgen eszközparkja is – mutatja Szőllősiné Kocsis Zsuzsa, a kórház munkatársa.

Megújult a röntgen eszközparkja is – mutatja Szőllősiné Kocsis Zsuzsa, a kórház munkatársa.

Dr. Winiczai Zoltán, az intézmény igazgató főorvosa beszédében elmondta: huszonhét szakrendelés kap új helyet a fejlesztés által. Megújult többek között a röntgen, a gasztroenterológia és a kardiológia műszerparkja, kialakították a sürgősségi betegellátót. Közvetlen összeköttetés jött létre a Margit Kórház két másik épületével. A korábbi szakrendelő felszabadulásával lehetőség nyílik a kórház szétaprózott raktár- és műszaki ellátóhelyiségeinek koncentrálására. A projekt során mintegy 300 millió forint értékben szereztek be új eszközöket, elsősorban a bázisdiagnosztika berendezései újultak meg. A beruházás 1,6 milliárd forintba került, amit pályázati támogatásból biztosítottak.

A központba már e héten költöznek át a rendelők, várhatóan október elejére valamennyi az új szárnyban működik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!